середа, 25 липня 2012 11:42
Гунько Олександр
Гунько Олександр
Гунько Олександр

Українцям доведеться пройти випробування Кличком

Про феномен рейтингу партії УДАР Віталія Кличка говорять усі. Комуністам чи "свободівцям" доводиться тільки заздрісно облизуватися. Дійсно, політик практично нічого не робить, як і його політсила, а кількість його прихильників уже доходить до 10-15 відсотків.

З цього приводу пригадується феноменальний результат Сергія Тігіпка на останніх президентських виборах. З першого разу він набрав 13%, заткнувши за пояс Арсенія Яценюка. Але потім жадібний бізнесмен у ньому переміг перспективного політика.

А от Віталій Кличко поки що політик ніякий. Про це свідчить хоча б його слоган "Політика може бути щирою". Це все одно, що "Волга впадає в Каспійське море". Та й ніде, крім боксерського рингу, він ще не показав себе в конкретній роботі — хоча б на посаді начальника жеку, сільського голови чи, врешті, тренера районного спортклубу. Лише двічі безуспішно балотувався на мера Києва.

А тепер дехто з розумних експертів з глибокодумним виразом обличчя просторікує про його шанси на президентську папаху 2015-го року. Як на мене, найбільший публічний вчинок Віталія — поїздка в Чорнобильську зону з поетесою Ліною Костенко майже десятирічної давнини. Кажуть, тоді за кермом машини був сам Ющенко...

А ось що написав на сайті "Дурдом" користувач з ніком "Маска" про мітинг опозиції 6 червня під стінами Верховної Ради після прийняття в першому читанні "мовного" закону: "Був там і... Кличко. Тут навіть дуже цікаво. Ні в кого з лідерів опозиції там не було охоронців. Навіть у Сені, якого і вітер може здути. А у могутнього Кличка, було аж вісім охоронців! Здуріти можна! Не бачите паралелі? Один до одного копія Януковича. Те, що вони за тупістю можуть один з одним змагатися, так в них ще й манія переслідування одна на двох. Виходить Кличко такий самий сцикун, як і Янукович. Да, і ось, цей "чемпіон" щось там пробурмотів зі сцени, потім побачив, як менти почали давити Турчинова, швиденько зібрав свою гоп-компанію та накивав п'ятами".

Опис просто убивчий. І все-таки українці Кличку вірять. Як повірили колись Віктору Ющенку. Сподіваються, що, пройшовши до парламенту, не буде красти і продаватися. Бо вже, мовляв, заробив своїми руками, які ніколи не крали, мільйони доларів. Та й імпонує його чоловіча сила, мужність, прихильність до європейських цінностей, всесвітня популярність. Жив на Заході, знає кілька мов. Тобто, у ньому хочуть бачити нового кумира, творити якого забороняє Біблія.

Словом, українцям ще доведеться пройти випробування Кличком. І чим вищим стане його рейтинг до піку парламентських виборів, тим глибшим буде розчарування виборців потім.

Зараз ви читаєте новину «Українцям доведеться пройти випробування Кличком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

68

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути