Ексклюзиви
вівторок, 10 серпня 2010 17:46
Ольга Гембік
Ольга Гембік
Ольга Гембік

Жіночий скарб

 

"Я давно пішла б від нього, якби не тонна речей. Дочекалася, що Владик першим покинув мене! — схлипує Наталка. Два солоні потічки з її очей скапують у чашку з кавою.

Серед співчутливих я і Марина, в обох напоготові носовички. На порядку денному — горе у нашої шкільної подруги.

Вона тепер картає себе за жіночий скарб: шафу одягу, ноутбук, клітку з кроликом, десяток коробок із дрібничками. Ще й за алое у вазоні, у неї ж хронічний нежить! Тепер він посилився.

Щоби втішити подругу, обіцяю забрати кролика на перетримку. Марина погоджується узяти міксер і йогуртницю. Але 11 сумочок і 18 пар взуття, фен та портативний набір для манікюру можуть зруйнувати нашу 20-літню дружбу просто зараз.

Добре Владику, він чоловік. Кинув труси-шкарпетки у валізу, старого светра натяг на себе, зверху костюм, у якому гуляв випускний. В одну руку — телефон, записник і десяток дисків, у другу — зарядку і ноутбук. І побіг вити нове гніздечко.

Чому лише троє трусів на місяць?

Пригадуємо, як на шкільних канікулах сміялися над "пам"яткою для батьків", які відправляли нас, 12-річних, до піонерського табору на Арабатську стрілку. На відпочинок доньці треба було спакувати майку — 2 шт., труси — 3 шт., шкарпетки — 2 пари, білі гольфи — 1 пара. Тоді ми не розуміли — чому лише троє трусів на місяць, коли у модній тоді пачці з "нєдєльками" їх сім? А треба було вчитися обходитися малим.

Бо ж варто натякнути чоловікові, що ти не проти перевезти до нього увесь свій скарб, як він може самоусунутися. Для тебе це — найкраще освідчення у коханні. Для нього — замах на його свободу. Його не злякає твоє хропіння в ліжку, але зайва зубна щітка у склянці насторожить.

— Речі треба наживати спільно, — робить висновок Марина. Колись вона перемогла у шкільній вікторині "Найрозумніший". — Чоловікові буде шкода розлучатися із жінкою, на яку постійно витрачався. А тобі не жаль буде залишити те, що він придбав для тебе. Процідиш крізь зуби: "Залишаю для наступниці!" — й на прощання ефектно брязнеш дверима.

Хай знає.

Зараз ви читаєте новину «Жіночий скарб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

25

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути