Ексклюзиви
пʼятниця, 17 грудня 2010 05:30

Зимовий суп готують із квасолі та ковбаси

Автор: фото з сайта www.www.povarenok.ru
  Зимовий суп має бути густий та жирний. Для цього його заправляють вершками або плавленим сиром
Зимовий суп має бути густий та жирний. Для цього його заправляють вершками або плавленим сиром

Узимку найкраще снідати густими супами. Вони легко споживаються спросоння, насичують надовго. Також корисні для людей із хворим шлунком. Житомирянка Марія Іляшевич, 48 років, щодня варить чоловікові та синам поживні юшки. Рецепти для них вигадує або запозичує з кулінарних книжок.

— Сама найбільше люблю овочевий суп із плавленим сирком. Його готую двічі на тиждень. Для цього 2 години відварюю куряче стегно або 200 грамів свинини у 2 літрах води. У бульйон кладу три картоплини, порізану середню цибулину, крупно натерту морквину. Варю овочі 20 хвилин. Тоді додаю порізаний на кубики плавлений сирок. Вибираю найжирніший — "Дружба". За кілька хвилин він розчиняється і дає білий навар. Тоді кидаю в каструлю всі овочі, які маю в морозилці. З літа заготовляю помідори, солодкий перець, цвітну капусту та броколі. Добре додавати стручки спаржевої квасолі. Всього кидаю потрошку. Наприкінці додаю сушені білі гриби або свіжі шампіньйони. Можна додати дрібно порізаної шинки чи ковбаси. Але це смакує лише тому, хто любить суп із запахом копченини. Готова страва виходить густа, тягуча, трохи солонувата. Суп багатий на білки та вітаміни. Його добре заправляти свіжим або мороженим кропом, зеленою цибулею.

Також Марія Валентинівна вичитала рецепт овочевого супу з корінцями. Для нього купила півкілограмовий корінь селери, середній — петрушки. Дістала заморожений кабачок, картоплю та морквину. Готувати страву почала в чавунку.

— Налила на дно казанка трохи олії й ложку масла. На них присмажила посічену цибулину, присипала дрібкою червоного перцю. Тоді додала натерту морквину, селеру та петрушку. Притушила їх. Укинула три картоплини, порізані кубиками, і залила літром курячого бульйону. Варила 10 хвилин на маленькому вогні. Потім додала порізані морожений кабачок і жменю консервованої кукурудзи. Через чверть години влила в суп соус. Для нього у двох стаканах молока розмішала по ложці муки й гірчиці, закип'ятила. Влила його в суп, посолила, приправила зеленню.

Фінський суп готують із креветками та зеленим горошком. Спочатку беруть 350 г цвітної капусти, чотири картоплини та невелику морквину. Ріжуть їх і варять невеликій кількості води. В юшку додають також по жмені замороженого зеленого горошку та стручкової квасолі. Якщо є під рукою, у страві смакуватимуть дві ложки потертої солодкої редьки. Через 10 хв. у юшку кладуть 200 г почищених креветок. Їх варять 5 хв. Потім половину навару зливають. Замість нього в суп заливають соус. Його варять із півлітра молока та склянки вершків. До них у каструльку додають ложку борошна та дрібку бульйонної приправи. Варені овочі заливають соусом, притрушують кропом. Якщо суп здається занадто жирним, молока з вершками ллють менше, овочевого навару — більше.

Зараз ви читаєте новину «Зимовий суп готують із квасолі та ковбаси». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути