пʼятниця, 28 жовтня 2011 00:00

Жаб'ячі лапки смажать у цукровому соусі

Автор: фото з сайту www.flickr.com
  Розморожені жаб’ячі лапки вмочують в збовтане яйце, потім у борошно. Смажать в олії до золотистого кольору. На смак нагадують курку та рибу
Розморожені жаб’ячі лапки вмочують в збовтане яйце, потім у борошно. Смажать в олії до золотистого кольору. На смак нагадують курку та рибу

У Франції вважають, що м'ясо жаб корисне так само, як мідій та устриць. Вони найсмачніші восени, бо за літо нагуляли вагу. Щороку французи з'їдають 3,5 млн жаб.

Киянка 31-річна Ольга Декуш вирішила приготувати вдома жаб'ячі лапки, щоб відчути себе справжньою француженкою. Купила у супермаркеті заморожені по 230 грн/кг.

— Лапи так легко готуються, тяп-ляп і все. Почекала, доки розмерзнуться, помила, посолила.

Кожну вмочують у збовтане яйце, потім у борошно. На сковорідці розігрівають рафіновану олію та викладають лапки у клярі. Смажать до золотистого кольору. Виймають на тарілку, дають охолонути. Посипають подрібненою петрушкою.

— На смак — щось середнє між куркою та рибою. Нагадує птицю, яка виросла під водою. А ще у страві купа кісток. Думаю, француженки з мене не вийде, другий раз таке не готуватиму.

У Японії та Китаї жаб тушкують у солодкому соусі. 1 кг лапок розділяють, обвалюють у суміші з чайної ложки солі та 2 ст. л. крохмалю. Дають м'ясу підсохнути 20 хв., щоб крохмаль став скоринкою.

— Потім змішують півстакана цукру із соком половини лимона і кип'ятять до повного розчинення, — каже 34-річний Валентин Каркун. Він три роки мандрує Азією. — У глибоку сковорідку з розігрітою олією кладуть зубок часнику. Коли підсмажиться, виймають. Додають цукровий сироп, столову ложку соєвого соусу та чайну — "Табаско". Такі продаються в українських супермаркетах.

Масу варять 5 хв., доки не стане однорідною, коричневого кольору. Перемішують, щоб не підгоріла. Коли починає булькати, у сковороду кладуть лапки. Смажать 10 хв., акуратно перемішують.

Зараз ви читаєте новину «Жаб'ячі лапки смажать у цукровому соусі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути