Валентина Фіоктістова, 57 років, із райцентру Гайсин на Вінниччині вчиняє горілку за добу. У 15 л води розчиняє 5 кг цукру.
— Краще жовтуватий. У білому менша цукристість, тоді горілки виходить менше. Якщо цукор хороший, то з кілограма має бути літр самогону.
Додає кіло гороху. Купує в магазині лущений. Вливає до нього літр молока.
— Саме горох з молоком прискорюють бродіння браги. Дріжджі спиртові свіжі — півкілограма. Сірник запалений піднесла, якщо не тухне — готове. Якщо тухне — то ще грає, виділяє вуглекислий газ.
Брага має стояти в теплі. Воду для вчинення беруть теплу, але не гарячу. Бо дріжджі запаряться.
Коментарі