понеділок, 11 березня 2019 00:51

У медову настоянку додають чебрець і мелісу

— Настоянку з меду і трав часто називають алтайською, бо спершу поширеною була в тих місцях, — розповідає 45-річний Роман Швець із Рівного. — Такий напій насичений вітамінами та мікроелементами. Його п'ють для зміцнення імунітету. Настоянка корисна при помірному вживанні.

Кладе в керамічну миску 8 ч. л. меду. Додає 3 ст. л. горілки й перемішує до однорідної маси.

— У ступі змішую по три чайні ложки насіння коріандру й чебрецю, столову ложку меліси. Подрібнюю товкачем і засипаю в пляшку із затемненого скла. Заливаю літром горілки.

По ложці додає медову суміш, постійно розмішуючи.

— Щільно закриваю кришкою і ставлю в темне місце на два місяці. Потім проціджую через товстий шар марлі й переливаю в іншу пляшку. Настоянка виходить густою та ароматною. Має медовий смак із тонкими трав'яними нотками, — каже Роман Швець.

Зараз ви читаєте новину «У медову настоянку додають чебрець і мелісу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути