— Настоянку з меду і трав часто називають алтайською, бо спершу поширеною була в тих місцях, — розповідає 45-річний Роман Швець із Рівного. — Такий напій насичений вітамінами та мікроелементами. Його п'ють для зміцнення імунітету. Настоянка корисна при помірному вживанні.
Кладе в керамічну миску 8 ч. л. меду. Додає 3 ст. л. горілки й перемішує до однорідної маси.
— У ступі змішую по три чайні ложки насіння коріандру й чебрецю, столову ложку меліси. Подрібнюю товкачем і засипаю в пляшку із затемненого скла. Заливаю літром горілки.
По ложці додає медову суміш, постійно розмішуючи.
— Щільно закриваю кришкою і ставлю в темне місце на два місяці. Потім проціджую через товстий шар марлі й переливаю в іншу пляшку. Настоянка виходить густою та ароматною. Має медовий смак із тонкими трав'яними нотками, — каже Роман Швець.
Коментарі