— На пікнік завжди беремо щось ситне і легке в приготуванні, — говорить киянка 30-річна Вероніка Ємець. — Минулими вихідними зустрічалася з однокласницями, які живуть в інших районах міста. Кожна вирішила приготувати із тіста щось м'ясне. Домовилися, що здивуємо одна одну на пікніку в лісі. Також кожна робила закуску із салату.
Вероніка купила чотири листки тонкого лаваша, по кілограму курячого філе та картоплі, 300 г цибулі, дві пачки майонезу. М'ясо почистила від жилок, порізала на кубики. Картоплю — так само. Цибулю змолола на пюре в блендері. Змішала все, долила 30 г води, посолила й поперчила. Розгорнула лаваш, змастила майонезом. Зверху рівномірно виклала половину начинки. Другу її частину — на інший корж. Обидва лаваші загорнула в рулети, виклала у круглу форму. Перед тим змастила олією. Пиріг залила майонезом і поставила на годину в духовку, за температури 220°С. Накрила фольгою, щоб не підгоріло.
— Подруга Віра приготувала рулети із лаваша. Для начинки дрібно порізала 150 вареної ковбаси та п'ять шампіньйонів. Їх обсмажила разом із цибулею і тертим сиром, двома ложками майонезу. Масу посолила і поперчила. Лаваш посипала сиром, зверху виклала засмажену начинку та два варених подрібнених яйця. Посипала пошаткованою зеленню і загорнула. Жовток сирого яйця збила із паприкою та сіллю, вилила на рулети. Прикрасила їх порізаними печерицями, посипала насінням кунжуту і поставила у духовку. Пекла при температурі 180 градусів 7 хвилин.
Третя подруга Олеся Кириченко спекла торт "Наполеон" із шинкою. Купила 750 г листкового тіста, 300 г сиру із пліснявою, 200 г шинки та 150 г консервованих ананасів. Також для страви почистила склянку волоських горіхів, два зубці часнику, взяла 100 г жирних вершків, яйце.
— Тісто треба розморожувати при кімнатній температурі хвилин 15. Корж розкатати, розрізати на чотири однакові квадрати. Кожен проколоти виделкою, тонко змастити збитим яйцем. Випікати по 15 хвилин у духовці при температурі 180 градусів. Викласти на змащене маслом деко. Останній корж слід тримати в духовці півгодини, доки не засохне.
Начинку готують із тертого сиру, збитого із вершками та часником. Ананас і шинку ріжуть на кубики, горіхи подрібнюють. Їх змішують із половиною сирної маси, вимащують коржі. Готовий торт зверху та по краях обмазують сиром із вершками, притрушують крихтами із сухого коржа. Страву залишають на годину в холодильнику.
— Замість салату нафарширувала три огірки. Почистила їх від шкірки, розрізала повздовж навпіл. Посередині вирізала заглибину для начинки. Масу робила із сиру, сметани, кропу. Можна додавати часник. Посолили, присмачила кмином. Начинку наклала в огірок гіркою, присипала зеленою цибулею. Встромила півкільця редиски. Таку саму масу можна накладати в кольоровий перець, порізаний на четвертини.
Коментарі