понеділок, 12 листопада 2012 06:15

Суп-пюре варять із печеного гарбуза

Автор: фото: СЕРГІЙ СТАРОСТЕНКО
  Перетертого печеного гарбуза заправляють молоком, вершками та соєвим соусом. Суп прикрашають гарбузовим насінням
Перетертого печеного гарбуза заправляють молоком, вершками та соєвим соусом. Суп прикрашають гарбузовим насінням

Ресторан "Люди. Кежуал фуд" розташований у центрі столиці. У заклад найчастіше заходять пообідати. Замовляють ситну їжу. Шеф-кухар 42-річний Віталій Гореліков готує домашні страви.

— Із супів найчастіше замовляють гарбузовий. Він дуже ароматний, бо овоч спершу запікаю в духовці. Смак гарбуза стає концентрованим, потім не виварюється у воду.

Після легкого нежирного супу часто замовляють смажену свинину. Віталій Гореліков найчастіше готує її з тушкованою квасолею. На сковорідку-гриль наливає 3 ст. л. оливкової олії. Кладе розрізаний навпіл зубець часнику і невелику гілку фенхелю.

— Треба, щоб олія увібрала аромат спецій. Для цього смажу їх пару хвилин, а потім прибираю. Раніше фенхелю в Україні було мало — привозили з Кавказу та Ізраїлю. А зараз вирощують удосталь, тому часто нарізаю кілька його стебел у різні страви, бо добре підходить також для салатів, риби.

Дістає з холодильника свинячий стейк на кістці.

— Беру м'ясо, вагою 170 грамів. Ще 30 заважить кістка. Свіжа свинина з перших годин стає жорсткішою, тому м'ясо треба два-три дні потримати в холодильнику. Так пом'якне. Після цього добу мариную в мінеральній воді з перцем, базиліком і сіллю. Дуже добрий спосіб зробити свинину м'якою — додати у маринад пару чайних ложок гірчиці.

На розігріту олію кладе м'ясо та смажить з обох боків по 3 хв. Забирає сковороду з вогню і ставить із м'ясом у розігріту до 200°С духовку. Тримає 7 хв. Тим часом нарізає невеликими кубиками по третині болгарського перцю і цибулини, п'ять стебел селери. Овочі складає у невелику каструлю й тушкує на великому вогні.

— Додаю столову ложку масла і третину склянки курячого бульйону, щоб овочі пом'якли й пустили сік. Тоді матимемо підливу. На 3-й хвилині солю та перчу.

Засипає до овочів 2 ст. л. заздалегідь звареної великої коричневої квасолі. Тушкує 7 хв.

— Смажені овочі у цій страві — не гарнір, а подушка, на яку кластиму м'ясо. Не прикрашаю страв, бо більше зважаю на смак.

Зараз ви читаєте новину «Суп-пюре варять із печеного гарбуза». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути