Львів'янка 30-річна Марія Чехрак смажить сосиски у вафельних листах. Намащує коржі картоплею.
— Варю сім картоплин, роблю рідкувате пюре. Додаю склянку гарячого молока та ложку масла. Тоді легко намазуватиметься.
На стіл розкладає три вафельні листи. Намазує їх 2-сантиметровим шаром пюре. Розрізає розм'яклі вафельні листи на вісім рівних частин. На кожну кладе по вареній сосисці і загортає у рулет. Вмочає у збиті яйця. Викладає на розігріту з маслом сковороду. На середньому вогні смажить рулети з кожного боку до золотистого кольору.
— Такі добре брати на роботу. Смачні навіть холодними. Діти найбільше люблять із сосисками, а чоловік — із мисливськими ковбасками. На свята для гостей роблю з шинкою.
67-річна Ольга Микитяк із Самбора на Львівщині сосиски смажить у тісті. Виходять перепічки. Носить їх на базар продавати. Зранку на дно неглибокої миски кладе 40 г живих дріжджів. Посипає двома столовими ложками цукру. Дерев'яною лопаткою розтирає до однорідної рідкої маси. Доливає 1,5 склянки теплої води.
— Треба ненадовго поставити в тепле місце, доки дріжджі не "заграють" — почнуть пузиритися. Швидше не можна муку сипати, бо тісто не вийде пухким.
Додає дрібку солі, досипає чотири склянки борошна. Вимішує, доки тісто не почне відлипати від рук. Накриває рушником. Ставить на стілець біля батареї. Готове ділить на десять кульок. Розкочує видовжені коржі. У центр кожного кладе по сосисці. Заліплює краї. Смажить на сковороді у великій кількості олії.
Коментарі