Киянка Ольга Парімон, 28 років, приготує на новорічну ніч два легкі салати з креветок. Один з них викладе у половинки авокадо та свіжих помідорів.
Для начинки бере авокадо, шість помідорів чері, пучок листків салату, 200 г креветок.
— Авокадо розрізаю навпіл. Кісточку викидаю, шкірку чищу, а м'якоть дрібно краю та перемішую з порізаними чері та вареними креветками. Їх тримаю в солоному окропі до двох хвилин. Ріжу або рву руками салат. Усе змішую, присмачую соком лимона та оливковою олією. Солю за смаком й викладаю салат в порожні половинки авокадо. Якщо начиняю половинки великих помідорів, олію з соком заміняю майонезом.
Виходить вісім порцій — по чотири в половинках авокадо та помідорів. На тарілку їх викладають на листі салату.
— Салат з креветками й ананасами краще подати у скляній салатниці. Три кружальця консервованого ананаса ріжу начетверо. Так само краю три варені яйця. Нарізаю кубиками 100 твердого сиру.
У підсоленій воді з лавровим листом та духмяним перцем варить 1,5 хв. 150 г креветок. Поливає салат столовою ложкою лимонного соку, додає удвічі більше майонезу.
— Продукти можна не змішувати, а викласти нарізаними на листя салату на широкому блюді. Майонезом полити по центру й усе притрусити тертим сиром. Виглядатиме, наче випав сніг. Салат дуже ніжний та екзотичний.
Коментарі