понеділок, 17 червня 2019 00:51

Рожевий чизкейк ніч охолоджують у холодильнику

Автор: www.kuharica.avaz.ba
  Полуничне пюре надає чизкейку ніжно рожевого кольору. Готовий торт прикрашають свіжею полуницею
Полуничне пюре надає чизкейку ніжно рожевого кольору. Готовий торт прикрашають свіжею полуницею

— У сезон полуниці хочеться наїстися її по максимуму. Люблю з нею десерти. Особливо до вподоби полуничний чизкейк. Готується на основі сиру, тож легка кислинка полуниці в нього ідеально вписується. На смак виходить дуже ніжним, у міру солодким, — каже 27-річна Юлія Крамаренко з Одеси.

Для приготування полуничного чизкейка бере 500 г домашнього сиру високої жирності, 250 г сметани, 70 г масла, 3 яйця, 300 г свіжої полуниці, 200 г пісочного печива, 100 г цукру, ваніліну на кінчику ножа, 3 столові ложки крохмалю, сік половини лимона.

— Печиво передавлюю качалкою на крихту. Змішую з маслом кімнатної температури. Викладаю в роз'ємну форму. Розподіляю по дну й бортикам. Утрамбовую. Ставлю в розігріту до 160 градусів духовку на 10 хвилин.

Готову основу з печива лишає охолоджуватися. З форми її при цьому не витягає. Тим часом сир перетирає через дрібне сито. Полуницю перетовчує на пюре. Перемішує із сиром. Маса набуває ніжно-рожевого кольору. Додає сметану, цукор, ванілін, крохмаль, лимонний сік і збиті яйця. Збиває масу міксером до однорідності.

— Яйця використовую кімнатної температури, а не прямо з холодильника. Дістаю їх за годину до приготування. Тоді збиваються краще й добре поєднуються з іншими інгредієнтами.

Виливає сирну масу на охолоджену основу з печива. Ставить у розігріту до 160°С духовку. Випікає протягом 80 хв. Далі духовку вимикає й лишає в ній торт ще на 1 год.

— З форми чизкейк не дістаю. Прямо в ній ставлю ще в холодильник на ніч. Перед подачею прикрашаю полуницею.

Зараз ви читаєте новину «Рожевий чизкейк ніч охолоджують у холодильнику». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути