— У сезон полуниці хочеться наїстися її по максимуму. Люблю з нею десерти. Особливо до вподоби полуничний чизкейк. Готується на основі сиру, тож легка кислинка полуниці в нього ідеально вписується. На смак виходить дуже ніжним, у міру солодким, — каже 27-річна Юлія Крамаренко з Одеси.
Для приготування полуничного чизкейка бере 500 г домашнього сиру високої жирності, 250 г сметани, 70 г масла, 3 яйця, 300 г свіжої полуниці, 200 г пісочного печива, 100 г цукру, ваніліну на кінчику ножа, 3 столові ложки крохмалю, сік половини лимона.
— Печиво передавлюю качалкою на крихту. Змішую з маслом кімнатної температури. Викладаю в роз'ємну форму. Розподіляю по дну й бортикам. Утрамбовую. Ставлю в розігріту до 160 градусів духовку на 10 хвилин.
Готову основу з печива лишає охолоджуватися. З форми її при цьому не витягає. Тим часом сир перетирає через дрібне сито. Полуницю перетовчує на пюре. Перемішує із сиром. Маса набуває ніжно-рожевого кольору. Додає сметану, цукор, ванілін, крохмаль, лимонний сік і збиті яйця. Збиває масу міксером до однорідності.
— Яйця використовую кімнатної температури, а не прямо з холодильника. Дістаю їх за годину до приготування. Тоді збиваються краще й добре поєднуються з іншими інгредієнтами.
Виливає сирну масу на охолоджену основу з печива. Ставить у розігріту до 160°С духовку. Випікає протягом 80 хв. Далі духовку вимикає й лишає в ній торт ще на 1 год.
— З форми чизкейк не дістаю. Прямо в ній ставлю ще в холодильник на ніч. Перед подачею прикрашаю полуницею.
Коментарі