понеділок, 20 листопада 2017 07:40

Палички з цвітної капусти подають зі сметанним соусом

Автор: www.klubsadovnikov.com
  Палички із цвітної капусти вмочають у соус. Їх можна їсти замість хліба. Або подавати, як закуску
Палички із цвітної капусти вмочають у соус. Їх можна їсти замість хліба. Або подавати, як закуску

— Восени з родиною їмо багато цвітної капусти. Знаю кілька рецептів. Нещодавно один вигадав син. Така капуста заміняє хліб, беру з собою на роботу чи подаю гостям, як закуску, — розповідає 34-річна Ольга Супрун із Вінниці.

Для страви бере 300 г капусти, три яйця, 100 г твердого сиру і два зубчики часнику.

— Цвітну капусту натираю, додаю яйця, розчавлений часник, сіль і перець за смаком. Натертий сир теж вкидаю до капусти. Перемішую і виливаю суміш на деко, встелене пергаментом. Посипаю зернятами льону, кунжуту чи подрібненою зеленню. Випікаю 20 хвилин за температури 200 градусів. Готовий корж розрізаю гарячим на смужки. Будуть палички. Коли охолонуть, добре ламаються.

Подають їх із соусом з огірка та сметани.

— Невеликий свіжий огірок натираю. Додаю 6 столових ложок сметани, зубчик часнику та свіжу зелень. Підсолюю за смаком.

Запечену капусту із соусом бешамель часто готує для чоловіка.

— Капусту середнього розміру розбираю на суцвіття. Відварюю в підсоленій воді не більш як 5 хвилин після закипання, — каже Ольга. — Доки капуста остигає, готую соус. Для цього 50 грамів вершкового масла розігріваю на сковороді. Додаю 2 столових ложки борошна й обсмажую до золотистого кольору. Повільно вливаю дві склянки холодного молока, постійно помішуючи, щоб не утворилися грудочки. Наприкінці за смаком додаю сіль, перець, мус­катний горіх.

Капусту складає в скляне деко, заливає соусом. Посипає 100 г натертого сиру. Запікає 20 хв. за 180°С.

— Добре до такої капусти додати м'яса.Тоді буде повноцінна вечеря з гарніром. Нарізаю кубиками куряче філе чи відварений язик. Смакує холодною.

Цукерки роблять із капусти й кокоса

— Найдивніша страва, яку знайшла, — цукерки із цвітної капусти, — каже Ольга Супрун. — 150 грамів слід розібрати на невеликі суцвіття й перетерти в дрібну крихту. Залити склянкою 10-відсоткових вершків, поставити на слабкий вогонь. Тушити 20 хвилин до м'якості. Перебити блендером в однорідну масу, додати пакетик ванільного цукру.

На паровій бані розтоплює дві плитки білого шоколаду. Додає 180 г кокосової стружки та капусту. Суміш залишає на годину в холодильнику загустіти. З цієї маси робить цукерки завбільшки з грецький горіх. Усередину кожної кладе мигдаль або шматок грецького горіха. Обкачує цукерки в кокосовій стружці. Зберігати їх можна три дні.

Зараз ви читаєте новину «Палички з цвітної капусти подають зі сметанним соусом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути