понеділок, 25 грудня 2017 07:55

Новорічного кролика тушкують у шампанському

Автор: www.edimdoma.ru
  Смак тушкованого кроля залежатиме від сорту шампанського. Якщо воно солодке, то і соус виходить солодкуватий, якщо сухе — кислий
Смак тушкованого кроля залежатиме від сорту шампанського. Якщо воно солодке, то і соус виходить солодкуватий, якщо сухе — кислий

— Думала, що приготувати на Новий рік, і вибрала тушкованого кроля. Це буде рік Собаки, а вони ж полюють за зайцями, то ця страва має йому догодити, — говорить 37-річна Тетяна Бабецька з міста Здолбунів Рівненької області. — Шматочки кролика з рештою овочів гарно лежать на тарілці. До того ж шампанське додає м'ясу солодкувато-п'янкого присмаку, якого нічим не заміниш.

Ставить на середній вогонь сковороду і наливає 3 ст л. олії. Ріже півкільцями цибулину. Миє дві задні ніжки кролика, сушить паперовим рушником і обкачує в борошні. Обсмажує їх на розігрітій сковороді до рум'яної скоринки. Додає цибулю, порізаний кільцями фенхель та 10 см стебла цибулі-порей — кружальцями. Смажить усе разом протягом 3–4 хв. Наливає 1,5 склянки шампанського.

— Від смаку шампанського буде залежати смак кролика. Якщо воно солодке, то і соус солодкуватий, якщо сухе — кислий.

Кладе дві гілочки чебрецю, розмарину та шавлії.

— Трави краще додавати гілочками, а не порошок із пакетика. Тоді страва виходить ароматнішою і набуває хвойного, новорічного аромату.

Тушкує 30 хв. на повільному вогні. Потім додає 6 в'ялених помідорів, 7 маслин, 2 зубчики часнику та 2 ст. л. бальзамічного оцту. Тушкує 20 хв., кладе порізану кружальцями моркву й селеру. Накриває кришкою і тушкує ще півгодини.

— На гарнір можна зварити рис або запекти картоплю.

Викладає на широку тарілку м'ясо кролика, а навколо — тушковані овочі в шампанському та гарнір.

У рагу додають спаржеву квасолю

— Рагу з кролика — страва на будень і свято. М'ясо готую з цибулею-пореєм і спаржевою квасолею. Так виходить наваристе рагу з винним присмаком, — говорить киянка Олена Тулашвілі, 29 років.

Промиває тушку кроля і ріже на вісім частин, кожну натирає меленим перцем і сіллю. Обсмажує до рум'яної скоринки і виймає на тарілку. У цю ж сковороду наливає півсклянки білого сухого вина і 30 с кип'ятить. Чистить і ріже 3 зубчики часнику. Додає його та 1,5 склянки гарячої води. Доводить до кипіння та кладе 2 гілочки чебрецю, 2 лаврових листки. Додає м'ясо, накриває кришкою і тушкує 40 хв.

— Щоб не готувати окремо рагу до кролика, в цій же каструлі готую овочі.

Ріже кільцями 2 стебла цибулі по 1,5 см завтовшки та великими кубиками по 3 картоплини та морквини. Кладе овочі в каструлю до кролика, тушкує все 20 хв. 0,5 кг зеленої спаржевої квасолі варить 5 хв. у підсоленій воді. Дістає шумівкою і кладе до рагу. Додає 0,5 ст. л. вершкового масла, знімає з вогню та перемішує.

Зараз ви читаєте новину «Новорічного кролика тушкують у шампанському». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути