понеділок, 09 березня 2020 05:25

Настоянку готують із пюре журавлини

— Домашні настоянки дешевші й корисніші за магазинні. Гостям більше смакують мої напої. Часто готую настоянку з журавлини. Має приємну кислинку, — розповідає Марія Кундельська, 41 рік, із райцентру Біла Церква Київської області.

Беру порівну ягоди журавлини, цукор, окріп і горілку. Спочатку розмішую цукор у воді. Коли сироп охолоне, додаю пом'яті ягоди й горілку. Алкоголю можна лити більше, тоді буде міцніше.

Журавлину важко ­потовкти. Ягоди щільні й вискакують по сторонах. Тому збиваю блендером або пропускаю через м'ясорубку, щоб було пюре. Перетерті краще віддають аромат. Ще можу сипнути чайну ложку кориці.

Переливаю у 3-літрову банку, накриваю кришкою й ставлю у темне місце на місяць. Щодня струшую, щоб перемішувалося. Готову настоянку проці­джую через марлю й розливаю у пляшки. Зберігаю у холодильнику чи погребі.

Зараз ви читаєте новину «Настоянку готують із пюре журавлини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути