— Домашні настоянки дешевші й корисніші за магазинні. Гостям більше смакують мої напої. Часто готую настоянку з журавлини. Має приємну кислинку, — розповідає Марія Кундельська, 41 рік, із райцентру Біла Церква Київської області.
Беру порівну ягоди журавлини, цукор, окріп і горілку. Спочатку розмішую цукор у воді. Коли сироп охолоне, додаю пом'яті ягоди й горілку. Алкоголю можна лити більше, тоді буде міцніше.
Журавлину важко потовкти. Ягоди щільні й вискакують по сторонах. Тому збиваю блендером або пропускаю через м'ясорубку, щоб було пюре. Перетерті краще віддають аромат. Ще можу сипнути чайну ложку кориці.
Переливаю у 3-літрову банку, накриваю кришкою й ставлю у темне місце на місяць. Щодня струшую, щоб перемішувалося. Готову настоянку проціджую через марлю й розливаю у пляшки. Зберігаю у холодильнику чи погребі.
Коментарі