— Лаймова настоянка менш кисліша, ніж лимонна, але більше пахне цитрусами. Напій хоч міцний, проте алкоголь майже не відчувається, — розповідає Марія Селезньова, 53 роки, із села Юрівка Любарського району Житомирської області. — Для настоянки бажано вибирати тверді плоди.
Промиваю окропом три лайми й знімаю цедру. Якщо в напій потрапить біла шкірка, гірчитиме. Кладу цедру і шість листків свіжої м'яти в 2-літрову банку. Вичавлюю сік тільки з одного лайму. Всипаю дві столові ложки цукру. Наливаю пів літра горілки, перемішую та закриваю кришкою. На тиждень ставлю у приміщення з кімнатною температурою. Раз на добу струшую. М'яту виймаю на четвертий день. Інакше напій буде надто пекучий.
Готову лаймову настоянку проціджую крізь марлю і пробую на смак. Якщо кислувата, підсолоджую.
Коментарі