понеділок, 18 травня 2020 06:05

М'ята робить настоянки пекучими

— Лаймова настоянка менш кисліша, ніж лимонна, але більше пахне цитрусами. Напій хоч міцний, проте алкоголь майже не відчувається, — розповідає Марія Селезньова, 53 роки, із села Юрівка Любарського району Житомирської області. — Для настоянки бажано вибирати тверді плоди.

Промиваю окропом три лайми й знімаю цедру. Якщо в напій потрапить біла шкірка, гірчитиме. Кладу цедру і шість листків свіжої м'яти в 2-літрову банку. Вичавлюю сік тільки з одного лайму. Всипаю дві столові ложки цукру. Наливаю пів літра горілки, перемішую та закриваю кришкою. На тиждень ставлю у приміщення з кімнатною температурою. Раз на добу струшую. М'яту виймаю на четвертий день. Інакше напій буде надто пекучий.

Готову лаймову настоянку проціджую крізь марлю і пробую на смак. Якщо кислувата, підсолоджую.

Зараз ви читаєте новину «М'ята робить настоянки пекучими». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути