понеділок, 10 червня 2019 07:55

Цибулевий кіш заливають вершковим соусом

Автор: www.freeimages.com
  Поверх начинки на кіш наливають вершково-яєчну суміш. Вона робить випічку ніжнішою
Поверх начинки на кіш наливають вершково-яєчну суміш. Вона робить випічку ніжнішою

— Із зеленим горошком печу французький кіш, — розповідає Леся Корнійчук, 27 років, із міста Кілія Одеської області. — Це несолодкий пиріг із начинкою на основі яєць і молока. Одна з небагатьох французьких страв, що смакує холодна й гаряча.

Просіює 125 г борошна. Додає дрібку солі й 65 г порізаного кубиками вершкового масла. Вкидає 70 г натертого твердого сиру. Вливає 2–3 ст. л. холодної води й замішує тісто. Ліпить кулю і розкачує. Викладає у форму діаметром 25 см. Робить виделкою проколи, щоб при запіканні не здувався. Залишає на півгодини в холодильнику. Накриває папером для випічки і ставить у розігріту духовку на 15 хв.

Готує начинку. Розтоплює 20 г вершкового масла в сотейнику. Висипає в нього 200 г зеленого горошку й нарізаний невеликий пучок зеленої цибулі.

Тушкує 5 хв., помішуючи. Збиває блендером до стану пюре.

— Щоб пиріг не був сухий, поверх начинки наливаю вершково-яєчну суміш. Вона робить випічку ніжнішою.

Збиває три яйця, 200 мл сметани, 120 мл молока і 50 г натертого сиру. Додає сіль, куркуму, чорний мелений перець. Дістає з духовки пиріг і виливає на нього начинку. Запікає ще 20 хв. Подає ­теплим.

— Ще готую кіш із цибулею та грибами. Виходить ситний і без гірчинки.

Замішує тісто із 300 г борошна та 10 ст. л. холодної води. Натирає 140 г холодного вершкового масла. Робить кулю. Замотує плівкою і кладе на 1 год. у холодильник. Розігріває духовку до 190°С. Розкачує тісто, викладає у форму з бортами. Проколює виделкою в кількох місцях і випікає 25 хв.

Готує начинку. Обсмажує до м'якості нарізані кільцями чотири стебла цибулі-порей. Вкидає 250 г нарізаних печериць. За 5–7 хв. вимикає вогонь. Окремо збиває два яйця. Додає склянку сметани і 100 г твердого сиру. Підмішує грибну суміш і присмачує 1/2 ч. л. солі. Виливає начинку на корж і запікає півгодини.

— Коли поспіють молоді кабачки, заміняю ними цибулю-порей. Підсмажую по півсклянки порізаних печериць, кабачка, зеленого перцю та помідора. Викладаю на пиріг. Заливаю суміш­шю із трьох збитих яєць і півсклянки молока. Посипаю листям базиліку і тертим твердим сиром.

Зараз ви читаєте новину «Цибулевий кіш заливають вершковим соусом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути