Киянка Олена Мечникова, 24 роки, змалку любить смажену цибулю. Запікає у гарячих бутербродах із майонезом та вареною ковбасою. Засмажує грубими шматками у великій кількості олії. Така нагадує картоплю-фрі.
— Мама часто смажить м'ясо та рибу в клярі. Якось я спробувала так із цибулею. Кляр зробила зі склянки борошна з чотирма жовтками. Посолила. Погасила в оцті дрібку соди, додала в тісто. Це робить кляр пухкішим. Вирішила поексперементувати і замість води додала 5 столових ложок томатного соку. Потім збила і підмішала в тісто білки.
Цибулю нарізала товстими кільцями. Вмочила в томатний кляр і поклала на добре розігріту сковорідку з олією.
— Смажу по 5 хвилин з кожного боку. Виходить хрумка цибуля зі скоринкою, та ще й з присмаком і ароматом помідорів. Можна їсти з хлібом або кашею, макаронами. Також смакує як гарнір із м'ясом та рибою.
Коментарі