Вікторія Омельченко з міста Гадяч на Полтавщині має ресторан "Діоніс". Коронна страва закладу — курка на ананасі. Таку можна замовити за 150 грн.
— Птицю беру вагою не менш як 2 кілограми, — розповідає Вікторія. — Купую лише велику, бо начинятимемо її рисом із сухофруктами.
Для начинки беруть 200 г кураги, 150 г волоських горіхів, по 100 г родзинок та вершкового масла, 65 г відвареного до напівготовності рису.
— Також треба підготувати стружку імбиру для аромату і 5 грамів коньяку. Всі інгредієнти змішуємо. Курагу слід порізати, подрібнити горіхи. Начинену курку зашиваємо.
Тушку викладають на деко спинкою донизу. В духовці печеться годину. Щоб утворилася рум'яна шкірка, за 20 хв. до готовності її змащують медом.
— У цій страві найважливіше оздоблення. З ананаса вирізаємо трон. Плід для цього купуємо великий. Хвостик не обрізаємо. Стілець вирізаємо під прямим кутом, частину листя вгорі лишаємо. Так виглядає гарніше.
Вирізану частину не викидають. З неї роблять голову курки. Запечену птицю саджають на ананас, приставляють голову. Частини скріплюють зубочистками. Очі та ґудзики викладають з чорних маслин. Шапочку роблять із половини апельсина. Лапи — із солодкого червоного перцю. Готовий костюм прикрашають майонезом із кулінарного шприца.
Коментарі