четвер, 25 березня 2010 18:44

Кров"янку готують без спецій

Із свинячих кишок готують кров"янку. 70-річна Віра Кротенко з Черкас на літр крові розраховує 0,5 кг вареної гречки, стільки й сала, м"яса, 0,5 л молока, по 3 яйця та цибулини.

— На кухонному комбайні перемелюю сало, м"ясо, цибулю. Змішую з гречкою, кров"ю, вливаю молоко, вбиваю яйця, солю. Спецій не даю, хіба чорний перець. Під кінець добавляю ще трохи цибулі, але дрібно нарізаної та зажареної на смальці. Цією масою начиняю кишки. Вони мають бути на третину пустими, щоб не потріскалися при варінні.

При кипінні кров"янка починає біліти. Віра Кротенко коле їх голкою, аби вийшло повітря. Хвилин за 40 через проколи перестає витікати кров. Це значить, що страва готова.

— Залишається пересмажити на сковороді. Гарний шмат обов"язково покладу у кошик.

Зараз ви читаєте новину «Кров"янку готують без спецій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути