Із свинячих кишок готують кров"янку. 70-річна Віра Кротенко з Черкас на літр крові розраховує 0,5 кг вареної гречки, стільки й сала, м"яса, 0,5 л молока, по 3 яйця та цибулини.
— На кухонному комбайні перемелюю сало, м"ясо, цибулю. Змішую з гречкою, кров"ю, вливаю молоко, вбиваю яйця, солю. Спецій не даю, хіба чорний перець. Під кінець добавляю ще трохи цибулі, але дрібно нарізаної та зажареної на смальці. Цією масою начиняю кишки. Вони мають бути на третину пустими, щоб не потріскалися при варінні.
При кипінні кров"янка починає біліти. Віра Кротенко коле їх голкою, аби вийшло повітря. Хвилин за 40 через проколи перестає витікати кров. Це значить, що страва готова.
— Залишається пересмажити на сковороді. Гарний шмат обов"язково покладу у кошик.
Коментарі