Педіатр зі столиці Оксана Шульга, 36 років, привчила свою родину пити червоне вино. Каже, воно особливо корисне після посту, коли починають вживати важку їжу.
— До Великоднього столу подаю лише вино, — розповідає. — Хто п'є червоне вино, довго не старітиме, матиме здорові судини та серце. І, звичайно, добрий апетит.
Жирну і м'ясну їжу добре запивати гарячим напоєм.
— На свято червоне вино змішую із чорним чаєм. Заварюю на дві склянки окропу 4 ложки листя. Чай настоюю 15 хвилин, проціджую через сито. В емальованій каструлі змішую із 400 грамами вина. Підігріваю на малому вогні. Окремо готую настій зі спеціями. На півсклянки води додаю 2 ложки цукру, по дрібці кориці, сушеної цедри лимона, дві гілочки гвоздики. Кип'ячу 2 хвилини, проціджую. Змішую із чайно-винним напоєм. Подаю до столу гарячим.
Коментарі