Киянка Яна Нікітенко, 30 років, на день народження доньки 3-річної Євгенії спекла торт "Вінні-Пух". Оздобила мастикою, з якої вирізала персонажа.
— Знайшла в інтернеті майстер-клас із роботи з мастикою. Торт можна пекти будь-який, обрала "Чорний принц".
Збила міксером два яйця зі склянкою цукру. Влила 200 г магазинної сметани жирністю 15%. Додала чайну ложку гашеної соди.
— Досипала чотири столові ложки какао і склянку борошна, збила. Додала півсклянки мелених горіхів. Їх можна подавити качалкою.
На два круглі дека для тортів порівну налила тіста. Пекла 40 хв. Охолоджені коржі розрізала навпіл, перемазала кремом. Зробила його з однієї банки згущеного молока та 300 г масла. Верх і боки торта обсипала тертими горіхами.
Для оздоблення купила білі "мармишки". Це зефірні цукерки маршмелоу. Замішала з них мастику.
— Виклала у тарілку і поставила в мікрохвильовку на хвилину. Із чашки їх складно вишкрібати. "Мармишки" збільшилися. Їх раджу брати обережно, щоб не обпектися.
Мастику поділила на частини й додала чорного, коричневого, зеленого і жовтого барвника. На стіл насипала цукрову пудру.
— Її краще просіяти. На пудру вивалила збільшені "мармишки". Дехто каже, що їх після пічки слід перемішати. Я цього не роблю. Цукерки почала розмішувати, підсипаючи пудру. Спочатку маса пориста, повітряна й липка.
Готова мастика має бути туга, не липнути до рук, однорідна і щільна. Якщо при розкачуванні з'являються повітряні пухирці, масу варто ще місити.
— Для ромашок із білої мастики вирізала кола потрібної величини. Манікюрними ножицями сформувала пелюстки. Там, де необхідно, рівняла пальцями і шпажкою, вдавлювала середину. В центр приклеїла жовту кульку. Щоб середина була "ворсиста", можна зробити маленькі надрізи.
На торт наклала салатовий корж із мастики. Зверху — коричневого Вінні-Пуха, який тримає дев'ять ромашок.
Коментарі