Киянин Сергій Овчинніков, 38 років, п"ять років тому працював барменом у столичному клубі. Каже, на вечірки їм замовляли гігантські коктейлі, розраховані на велику компанію.
— Готували їх у величезних келихах, скляних вазах. Навіть стерильний акваріум на цей випадок був, — згадує Сергій. — У ньому робили коктейль "Блакитна жаба".
Для приготування напою Овчинніков бере два-три лайми і два лимони. Миє їх, тонко ріже, складає у посуд і трохи придавлює, аби пустили сік. Цитруси перекладає у велику посудину, додає кубиків льоду і заливає 2 л темно-коричневого лікеру "Амаретто".
— Доливаю 2 літри лимонаду та інших газованих напоїв зі смаком лайма чи лимона.
Зауважує: якщо напій вийшов міцним, можна трохи розбавити газованою водою.
— Вийде такий собі коктейль-болото. Поки не вип"єш до дна, жаби у ньому й не вгледиш, — сміється.
Коментарі