Торт із крекеру Орислава Кіщак, 27 років, зі Львова, уперше приготувала ще студенткою. Тоді жила в студмістечку.
— День народження, пам"ятаю, справляли. Пекти в гуртожитку не будеш. Якщо купувати торт, то щось справді гідне дорого коштувало — не на стипендію. А цей торт можна робити в будь-яких умовах. Мало того, завжди знаєш, що вдасться і буде смачним.
Для торта треба пачку круглих вафель, дві пачки вершкового крекеру львівської фірми "Світоч". Крем роблять двох видів. Для одного розтирають півлітра згущеного вареного молока з пачкою масла. Для іншого збивають 400 г вершків із цукром.
Вафлі жінка змащує кремом, зверху щільно викладає крекер. Покриває змазаним вафельним листом, знову викладає крекер. Мастить уже іншим кремом. Зверху торт слід також змастити й обсипати перетертим печивом.
— То самий простий економ-варіант. Для багатшого тортика є різні варіанти. Крекер можна брати вершковий і шоколадний — шар білий, шар коричневий. Вафлі є однотонні й кольорові. Один шар поверх крему можна викласти ізюмом, один — порізаним зефіром чи мармеладом. Горіхи і чорнослив у десерті не смакують.
Торт має вистоятися в холодильнику ніч. Він виходить великий, смачний і ситний — багато не з"їси. Крем можна брати лише зі згущенки та масла. Але тоді виріб буде засолодкий.
— Усе обійдеться вам у 35–40 гривень. Де ще за таку ціну ви купите великий смачний торт?
Коментарі