— Із груш не готую варення, а консервую зі спеціями, — каже киянка Христина Солодченко, 33 роки. — Виходить цікавий десерт на зиму. Вино додає алкогольного присмаку.
Наливає в невелику каструлю 1,5 склянки води. Додає склянку цукру, по пів чайної ложки кориці й меленого імбиру. Перемішує і варить цукровий сироп. Миє 600 г груш. У кожну вставляє по три бруньки гвоздики. Кладе фрукти в сироп і варить 10 хв. Знімає каструлю з вогню і залишає під кришкою на 3 год. Зливає сироп у миску.
— Він більше не потрібен. Груші просочилися сиропом.
Фрукти заливає 0,7 л білого напівсолодкого вина та 1 ст. л. лимонного соку. Доводить до кипіння і варить на слабкому вогні 20 хв. Перекладає груші в стерилізовані банки й заливає гарячим вином. Закриває кришкою й перевертає банки догори дном.
Коментарі