понеділок, 24 червня 2019 05:31

Домашнє морозиво роблять із перестиглих абрикосів

— У мене діти обожнюють фруктове морозиво в ріжках. Готую їм домашнє. Які сезонні фрукти чи ягоди є, такі й додаю. Кажуть, що смачніше, ніж із магазину, — каже 29-річна Наталія Мірошниченко з Херсона.

Для приготування абрикосового морозива бере 500 г свіжих абрикосів, 100 г цукру, 350 мл вершків жирністю 35%, 400 мл жирного йогурту без домішок, сік половини лимона.

— Абрикоси беру солодкі. Такі, що аж перестиглі. Вибираю з них кісточки. Ріжу м'якоть на шматочки. Кидаю до емальованої каструлі. Засипаю цукром. Лишаю на пару годин, щоб абрикоси пустили сік. Перемішую й ставлю на вогонь.

Проварює абрикоси протягом 5 хв. Додає до них лимонний сік. Ще хвилину прокип'ячує. Знімає з вогню й лишає охолоджуватися. Збиває блендером до утворення пюре. Пропускає цю масу через сито.

— Вершки збиваю міксером. Мають загуснути так, щоб утворилися стійкі піки. Додаю до них йогурт й абрикоси. Перемішую до однорідності. Переливаю в попередньо охолоджений контейнер і ставлю в морозилку на ніч. Протягом перших 2 годин через кожні 20 хвилин перемішую.

Для приготування ріжків бере 200 г масла кімнатної температури, склянку теплого молока, 400 г цукрової пудри, 3,5 склянки борошна, пачку ванільного цукру, дрібку солі.

— Збиваю міксером масло. Вводжу в нього цукрову пудру, ванільний цукор і дрібку солі. Невеликими порціями вливаю молоко. При цьому не припиняю збивати. Додаю поступово борошно. Вимішую до однорідності. За консистенцією воно має бути схожим на густі домашні вершки.

Викладає по столовій ложці тіста на добре розігріту й змащену олією вафельницю. Закриває кришку й випікає до утворення рум'яної скоринки. Ще гарячу вафлю скручує у формі конуса. Лишає охолоджуватися й тільки тоді наповнює морозивом.

Зараз ви читаєте новину «Домашнє морозиво роблять із перестиглих абрикосів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути