субота, 03 березня 2012 00:15

Чай мате п'ють без цукру

Чай мате п'ють без цукру

— Іспанський чай мате бадьорить довше, ніж кава, — каже киянка Тетяна Орлова, 29 років. П'є його щоранку. — На день народження друг подарував гарбузовий стакан і залізну трубку із сіткою на кінці.  Пояснив, що то калабас. У ньому заварюють траву мате. П'ють не розмішуючи через трубку-бамбілью. Так заварка до рота не потрапляє, затримується у сітці. Але самої трави не приніс.

Замовляє мате через інтернет. Коштує 80 грн/кг. Засипає три чверті калабаса чаєм. Закриває отвір долонею. Перевертає і трусить кілька секунд. Повертає назад так, щоб на одній стінці мате було більше. Заливає до половини гарячою водою, але не окропом. Дає кілька секунд настоятися. Встромляє бамбілью. Закриває кінчик великим пальцем і тримає, доки трубка не дістане дна. Тоді заливає повністю. Цукру не кладе. Напій має бути гіркий.

— Йде запах, ніби ароматичну паличку підпалили. Смак нагадує міцний зелений чай. Заварку заливаю кілька разів, бо заміцний для мене. Іноді розводжу молоком.

Зараз ви читаєте новину «Чай мате п'ють без цукру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути