Для покращення імунітету восени киянка 27-річна Олеся Мороз п'є імбирний чай. Каже, він смачний і має протизапальну дію.
— У киплячу воду кладу три столові ложки почищеного і натертого імбирного кореня. Якщо брати мелений імбир, досить однієї ложки. Додаю шість столових ложок цукру і варю хвилин 5 із відкритою кришкою. Відвар проціджую, доливаю до нього чотири ложки лимонного соку. Можна замінити апельсиновим. Замість цукру підійде мед. Але кип'ятити його не можна, додавати насамкінець. Так мед збереже всі корисні речовини.
Олеся прикрашає чай листком м'яти і скибкою лимона.
— Чоловікові до чаю додаю щіпку чорного меленого перцю.
Імбирний чай допомагає схуднути. Для цього кілька шматків кореня кладуть у термос із кип'ятком. Настоюють. Напій зменшує апетит.
Коментарі