— Брюссельська капуста у горщику — улюблена страва клієнтів, — розповідає 21-річний Артем Харченко із запорізького ресторану "Сан Та Фе". — Офіціанти мають досконало знати меню, інакше їх не допустять до роботи.
Коли стажувався, заходив на кухню, дивився, як готують, і розпитував про страви.
— На дві порції беруть 400 грамів брюссельської капусти. Вона за розміром менша курячого яйця. Відварюють у підсоленій воді 5 хвилин. Морквину дрібно натирають. 300 грамів шинки нарізують соломкою. Все викладають шарами у горщик, поливають двома збитими яйцями. Запікають у духовці при температурі 180 градусів 25 хвилин. Подають до столу в горщику. Дуже ніжно й ароматно — шинка пускає жирний м'ясний сік, а морква пом'якшує легку гіркоту брюссельської капусти.
Удома робить просту запіканку із цвітної капусти за маминим рецептом. Ріже на суцвіття і відварює. Кришить по дві болгарські перчини та цибулини, обсмажує в олії. Овочі викладає у форму для запікання.
— Також збиваю чотири яйця, пів столової ложки молока і 2 — муки. Солю, перчу. Заливаю овочі та посипаю зверху тертим сиром. Це швидка й легка на шлунок страва.
Випікає в духовці при температурі 200°С півгодини. На запіканці утворюється жовтава скоринка.
— Мама добре поєднує броколі із сиром. Розбирає на суцвіття, вичавлює на неї сік із половини лимона. Готує в пароварці 20 хвилин.
Натирає 100 грамів твердого сиру, плавлений ріже кубиками, — додає. — Підсмажує на чверті пачки масла столову ложку борошна. Як потемніє — готове. Тоді вливає у сковорідку склянку молока. Тушкує 15 хвилин на малому вогні. Додає сири. Мішає, поки не розплавляться. Тоді солить, перчить, притрушує паприкою. Цим соусом поливає парову капусту.
Коментарі