— Найсмачніше у свіжині — кров і м"яка печінка, — каже 61-річний Микола Шульга із Сумщини. — Заколюємо свинку, обробляємо її і швиденько вибираємо кров. Дружина смажить її з жирком. У перші дві-три години вона найсмачніша.
Свинячу печінку дружина Миколи Шульги ріже тонкими пластинками, обкачує у борошні грубого помолу і смажить на олії з вершковим маслом.
— М"якенька печіночка з хрусткою скоринкою та з картопляним пюре з маселком — що ще для щастя треба? — усміхається чоловік.
Киянка Поліна Скворцова печінку купує в супермаркеті. Каже, аби усунути несвіжий присмак, варить її та перекручує на м"ясорубку зі смаженою цибулею.
— Цибулі кладу якнайбільше, тоді смачніше, — додає.
Із такою печінковою начинкою Скворцова готує вареники, пече пиріжки, загортає млинці. Та більше їй до вподоби млинцевий торт з печінкою.
— Млинців можна напекти заздалегідь. Навіть якщо вони й підсохнуть, нічого страшного — розм"якнуть з начинкою.
Варену печінку жінка обрізає від прожилок і з вареними яйцями і смаженою цибулею перекручує на м"ясорубку. Начинку змішує з майонезом і перемащує кожен млинець, складаючи їх один на один.
— Багато майонезу не кладіть — начинка не має розтікатися, — застерігає.
Зверху та з боків обмащує торт майонезом і ставить у розігріту духовку на 10–15 хв.
Коментарі