— Кілька років тому спробувала зробити вино з полуниці, — розказує уманка Наталія Самохвалова, 32 роки. — Хвалили всі друзі. Воно і солодке, і кислувате.
Для вина Наталя бере 3 кг полуниці, переминає. Кладе у 3-літрові банки. Окремо розводить 3 л води з вареним сиропом із 2 кг цукру. Заливає ягоди і залишає на тиждень у теплому місці.
Банки мають бути заповнені наполовину, бо продукт бродитиме. Найкраще їх зав'язати марлею. Щодня треба помішувати масу, аби не утворилася пліснява.
За тиждень сік переливають у чисті банки. Накривають капроновими кришками і залишають ще на тиждень при кімнатній температурі.
— Міряли крєпость — виходило 17 процентів. Головне, гарно розлити вино в пляшки, щоб осаду не було, та міцно закупорити. Можна зразу випити, але краще дати, аби настоялося. За місяць-другий буде такий смак і аромат полуниці, що самі здивуєтеся.
Коментарі