— Рекомендую купувати великі автоклави на 21 або 14 літрових банок. Такі підійдуть тим, хто має багато овочів та домашньої живності. Овочі треба переробляти в сезон, тому швидше буде, якщо автоклав більший. Такі часто купують дачники. Рибалкам і мисливцям раджу маленький газовий. Працює навіть на вогнищі, з однією банкою всередині, — говорить продавець Віталій Приймак. Пропонує газові й електричні автоклави.
В автоклавах продукти готуються за +120°С. Це знищує бактерії, зокрема руйнує спори збудника ботулізму (гострого важкого харчового отруєння. — "ГПУ") через 20 хв. Консерви будуть якісніші, зберігатимуть смак і вітаміни. Довше стоять. Значно скорочується час стерилізації — від 30 хв. до 1 год. залежно від продуктів. Автоклави підходять для приготування м'ясних тушонок, рибних консервів, овочів, фруктових компотів. Також можна стерилізувати маринади, салати, соління, пюре, паштети, соки та варення. Продукти мають бути чистими і якісними. Зіпсовані м'ясо й овочі використовувати не можна.
Після того як банки герметично закатані, їх складають шарами одна на одну. На дно обов'язково слід покласти решітки з нержавійки.
— Вигідні автоклави тим, що можна використовувати за будь-яких умов. Переробити м'ясо на тушонку можна за кілька годин. М'ясо на відміну від соленого та замороженого гарно зберігається. Банки можуть стояти більше року, і смакові властивості збережуться. Щоб зекономити час та гроші, люди почали купувати автоклави для приготування каш. Для цього підходять усі крупи, що є у продажу. Роблять їх на півроку, тоді після роботи не треба стояти біля плити — вечеря готова, потрібно лише розігріти. Також активно автоклавують продукти для студентів — котлети, голубці, домашню ковбасу. Їх можна вживати одразу після розігріву.
Електричні автоклави працюють також від плити чи буржуйки. Для цього потрібно від'єднати електричний блок керування і одягти захисний ковпачок. Якщо додатково встановити в автоклав дистилятор, то можна отримати дистильовану воду. Її використовують для охолодження систем автомобіля.
— Наші автоклави зроблені з нержавійки й оснащені всіма необхідними приладами. Усередині є манометр для контролю тиску й термометр для виміру температури. Якщо тиск у пристрої перевищить норму, спеціальний захисний клапан випустить повітря й не дасть зламатися. В електричному автоклаві є терморегулятор, що підтримує задану температуру. Її видно на дисплеї. До всіх автоклавів додаємо інструкцію і книгу рецептів. Там детально описані способи приготування консервів, температура і час витримки.
Детальніше за тел.:
0(97) 87 00 430, 0(66) 39 05 953.
www.samogon5.com.ua.
Коментарі
2