Ексклюзиви

Реберця запікають у винному соусі

Автор: ФОТО НАДАЛА ВАЛЕРІЯ ПРИМАК
  Свинячі ребра запікають півтори години. Подають гарячими з картоплею по-селянськи та овочами гриль
Свинячі ребра запікають півтори години. Подають гарячими з картоплею по-селянськи та овочами гриль

Обирають із тонким прошарком сала

— Уперше скуштувала реберця в столичному ресторані. Страва вразила ніжним смаком, пряним ароматом та апетитною скоринкою, — каже 25-річна Валерія Примак із Запоріжжя. — Спробувала приготувати. Смак порадував.

Промиваю і просушую 700 грамів свинячих ребер із тонким прошарком сала. Натираю чайною ложкою солі й перцю з усіх боків. Кладу в форму для запікання, вливаю 150 мілілітрів води й накриваю фольгою. Запікаю годину при 150 градусах. Тоді змащую соусом і повторно ставлю в духовку на пів години при температурі 180 градусів.

Для соусу змішую 200 мілілітрів червоного вина, 50 мілілітрів оцту, дві столові ложки томатної пасти, 100 грамів цукру і дрібку перцю. Варю на повільному вогні 15 хвилин.

Якщо хочеться класичного смаку — мариную реберця в медово-гірчичному соусі.

Кілограм свинячих ребер посипаю чайною ложкою солі та перцю. Залишаю на ніч у холодильнику. Варю в підсоленій воді 20 хвилин під кришкою. Вода має покрити не більш як половину ребер. Для маринаду змішую столову ложку меду, міцної гірчиці, суміші трав для свинини, пів чайної ложки паприки та три столові ложки олії. Третину суміші відкладаю, рештою натираю охолоджене м'ясо. Печу при 160 градусах 20 хвилин. Тоді знову обмащую маринадом і запікаю ще 15 хвилин. Подаю з овочами гриль.

Кому свинина не смакує — раджу скуштувати баранячі ребра, запечені з лимоном. Готуються швидко й оригінальні на смак.

Кілограм очищених ребер розрізаю, але не до кінця. Посипаю м'ясо чайною ложкою перцю та солі. Викладаю поверх три лимони, нарізані кружальцями. Кладу реберця в рукав для запікання. Проколюю його зубочисткою в кількох місцях і ставлю в розігріту до 200 градусів духовку на годину. Смакують із салатом зі свіжих овочів.

Яловичі реберця виходять не менш смачні й соковиті, якщо правильно приготувати. Для найкращого смаку необхідно томити щонайменше 7–8 годин.

Кілограм ребер нарізую на шматки й натираю чайною ложкою перцю та солі. Змащую двома столовими ложками олії та викладаю в форму, застелену кількома шарами фольги блискучою стороною вниз. Запікаю в розігрітій до 90 градусів духовці 7 годин. Сік, який виділився з м'яса, змішую із 20 грамами меду, 80 мілілітрами томатної пасти, склянкою темного пива, столовою ложкою оцту та гірчиці. Варю на повільному вогні до загустіння 10 хвилин. Ребра викладаю на деко, заливаю соусом і запікаю в духовці при 180 градусах 30 хвилин.

Ребра смакують не лише печені, а у супах. Мій улюблений — віденський.

Півтора кілограма розрубаних на шматки яловичих ребер і кілограм подрібненої кубиками яловичини варю 4 години на малому вогні. Періодично знімаю піну. Зо два помідори і пару морквин нарізую невеликими пластинами. Цибулину мию, але не чищу. Розрізаю навпіл і засмажую зріз до коричневого кольору на розігрітій сковороді. Всі овочі викладаю до м'яса. Всипаю чайну ложку солі, лавровий лист, дрібку перцю та варю годину. Виймаю лавровий лист і цибулю. Суп настоюю 12 годин у холодильнику.

Зараз ви читаєте новину «Реберця запікають у винному соусі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути