четвер, 03 квітня 2014 17:00

"Гламур в парламенті - це відсутність смаку" - експерт про вбрання політиків
4

Люди забувають, що політик говорив, але пам'ятають в що був одягнений.

Експерт з ділового етикету Георгій Монахов оцінює одяг політиків.

Чи завжди доречно одягнені українські політики?

Часом їх одяг смішить. Особливо, коли на засідання парламенту одягають вишиванки. Вони доречні на фольклорних святах чи виставках народного мистецтва, а не як спосіб проявлення патріотизму. В США національний одяг індіанців, але в пір'я ніхто з політиків не рядиться. Національний одяг - це не аргумент в політичному і діловому світі. Правильний офіційний одяг - темний однотонний костюм, біла сорочка й краватка, чорні туфлі.

Хто з політиків одягається найбільш відповідно до етикету?

Правильні темні костюми із світлими сорочками й чудовими краватками - свіжими й яскравими водночас, у Сергія Тігіпка. Добре одягнені Арсеній Яценюк та Петро Порошенко. Сподобались метаморфози Олега Ляшка. Виглядав, як сільський завклуб. Тепер має зразковий вигляд. Правильно одягається Наталя Королевська. Просто й оригінально водночас. Однотонні тканини, простий не обтягуючий крій, коліна закриті, мінімум прикрас.

Що слід додати політикам у свій офіційний гардероб?

Наші політики бояться ризикувати і часто носять смурні краватки. Але червоні - це табу. У діловому світі розцінюються, як декларація своєї сексуальності. За доречністю прирівнюються до глибокого декольте у жінок. Запам'ятались клоунські краватки Кучми в горошок з такою ж хусточкою у верхній кишені піджака. Хусточка в піджаку - це вечірній аксесуар. Але однотонна або з іншим ніж на краватці малюнком.

Із чим помітили перебір?

Є такий стиль, який назвав "лілеї в унітазі". Це вечірні й вичурні фасони з дрібними деталями, вишивками, камінням - це нічний клуб, фантазійний образ. Гламур в парламенті - це відсутність смаку. Для прикладу Олександра Кужель. В своєму одязі й аксесуарах взагалі не доречна для ділового світу. Чи, наприклад, стрижки Ганни Герман. Часто міняти свій імідж добре для Лайми Вайкулє, але не для ділової жінки з стійкими поглядами. Це ознака невпевненості в собі, можливо психічної нестабільності. Стабільність має бути не тільки в позиції, а й в зовнішності. Найкраща зачіска - це зібране волосся, але не в прилизану куценьку дульку із смичками. Контури зачіски мають бути замкнені. Локони, з якими прийшла в політику Ірина Фаріон - це для світського життя. Начоси й шапки волосся на голові називаю "монтажною піною". А косі стрижки в діловому житті - "дівчина тікала від грому".

А світлі туфлі на високих підборах Юлії Тимошенко?

Білі туфлі винятково для наречених, хоча Тимошенко дійшла в них до прем'єра. Коли їх одягають не до весільної сукні - це називається "із села вийшла, в місто не дійшла". Босоніжки в діловому світі теж табу. Вони доречні на вечірній прогулянці біля моря або на танцях в сільському клубі. Безпрограшний варіант - це туфлі-лодочки. Однотонні, без бантів, пряжок й жмені фальшивих діамантів. На тонкій підошві з каблуком 4 сантиметри. Вечірній варіант - шпилька Мерелін Монро - 6 сантиметрів. Все, що вище - це порно-шик. Чоботи допускаються з пальто, плащем, але не з платтям чи костюмом. Тому в серйозних компаніях США чи Європи жінки перевзуваються. Колір взуття завжди темніший поділу.

Зараз ви читаєте новину «"Гламур в парламенті - це відсутність смаку" - експерт про вбрання політиків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути