понеділок, 06 березня 2017 16:58

Будинок моди Yves Saint Laurent звинуватили у плагіаті аксесуарів

Засновник сенегальської марки Tongoro, Сара Діуф, звинуватив французький бренд Yves Saint Laurent в копіюванні довгих клатчів. За словами Діуфа, креативний директор Ентоні Ваккарелло сплагіатив дизайн витягнутих шкіряних сумок Mburu. Такі ж моделі випускає маловідомий африканський бренд.

Аксесуари бренд Yves Saint Laurent презентував на показі в рамках Паризького тижня моди. Шкіряні сумки Mburu були представлені близько року тому.

У Західній Африці слово Mburu перекладається як "хліб". Довгі клатчі Tongoro можна придбати за ціною від 60 до 90 євро. У Yves Saint Laurent такі моделі будуть коштувати в 10 разів дорожче.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нова колекція Yves Saint Laurent шокувала модників: шкіряні сукні, хутряні рукава та яскраві вбрання

"Я не міг повірити своїм очам. Це наша сумка. Ідеальна копія клатча Mburu від Tongoro, наш знаковий аксесуар. Де ще ви могли бачити сумку розміром 10х60см?", – обурюється Сара Діуф.

Представники Yves Saint Laurent поки ситуацію не коментують.

Американський інді-ілюстратор Тьюзді Бессі з Каліфорнії звинуватила бренд мас-маркету Zara у плагіаті авторських принтів. Повтори жінка помітила, уважно розглядаючи нашивки на речах з останньої колекції Zara.

Зараз ви читаєте новину «Будинок моди Yves Saint Laurent звинуватили у плагіаті аксесуарів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути