середа, 27 липня 2016 15:42

Світовий бренд звинуватили в плагіаті

Американський інді-ілюстратор Тьюзді Бессі з Каліфорнії звинуватила бренд мас-маркету Zara у плагіаті авторських принтів. Повтори жінка помітила, уважно розглядаючи нашивки на речах з останньої колекції Zara. Представники торгової марки ці звинувачення заперечують. За їх словами, у ілюстратора немає ніяких підстав. Більш того, вона є незалежною художницею, яку мало хто знає, а вони - впливова корпорація, тому навряд чи цей випадок набуде масштабного розголосу.

Автор: elle.ua
 

Згодом з'ясувалося, що авторські картини ще 42 художників були "запозичені" брендом. Дизайнер Адам Джей Курц навіть запустив сайт "Shop Art Theft" - "Магазин вкраденого мистецтва". Він збирає докази плагіату та імена авторів, які готові відправити колективний позов корпорації.

"Наші авторські роботи копіюють, роблячи з них значки, нашивки та принти на одязі. Хоча деякі з цих зображень є прості форми або іконки. Очевидно, що Zara їх копіює з усіма деталями. Систематична крадіжка робіт незалежних художників - це усвідомлений вибір Zara, Bershka, Pull & Bear, Stradivarius та всього концерну Inditex", - пише Адам Джей Курц.

Автор: elle.ua
 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Карл Лагерфельд створив рекламну кампанію в стилістиці 1960-х

Зараз ви читаєте новину «Світовий бренд звинуватили в плагіаті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути