середа, 13 квітня 2016 11:11

Причини повільності малюка шукайте в собі - психологи

Причини повільності малюка шукайте в собі - психологи

Якщо вас дратує, що ваша дитина зовсім не вміє розпоряджатися своїм часом - значить, ви самі перебуваєте в розладі з годинником, і дитина показує вам це. Іншими словами, на таку поведінку дитини, дратуються ті батьки, які самі не можуть розподілити свій час. І тут ніяк не обійтися без самовиховання. Про це говорять психологи.

Знайти причину

Якщо ви з чимось тягнете - ви не бажаєте це робити. Чому? Можливо, вам це нецікаво, неприємно або здається важким. Можливо, ви уникаєте негативних емоцій. Наприклад, боїтеся, що у вас щось не вийде або вийде не так добре, як хотілося б (заборона на дію через критику).

Може бути, що ви болісно відкладаєте щось, тому що на шляху стоїть блок або біль. Біль помилок і запізнень приходить, якщо ви підсвідомо вже караєте себе за них. Якщо ви собі говорите: не можна розслабитися, все завалиться - ви постійно стикаєтеся з цим болем.

Ваше роздратування на дитину - відмова їй в увазі, яку вона, по-вашому, вимагає невчасно або неправомірно. Як часто ви роздратовані на щось, що забирає у вас час, а ви поспішаєте зробити щось ще? Чому ви не хочете приділити увагу? Що ви вважаєте неважливим? Коли ви знайдете причину власної нервозності і метушні навколо годинника, пора зробити наступний крок.

Не квапте себе

Дозвольте собі робити все у власному ритмі. Не підганяйте себе. Дозвольте собі робити те, що хочеться, або не робити чогось. Якщо над вами домінує слово ТРЕБА, подивіться в себе: хто в вас говорить це "треба" і чому ви цьому чините опір. Якщо "треба" не оминути, постарайтеся полюбити цю справу, знайти в ній позитивні або цікаві для вас моменти.

Відпустіть почуття провини, яке переслідує вас, коли ви не зайняті нічим, відпочиваєте або робите те, що вам подобається, хоча і не має значення. Це природно - відпочивати, витрачати час на те, що подобається, робити дурниці, просто жити.

Коли ви познайомитеся зі своїми страхами, навчитеся отримувати задоволення від дії, відчувати цей світ і себе, вам буде легше зрозуміти свою дитину.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 8 фраз, які ніколи не можна говорити дітям

Зараз ви читаєте новину «Причини повільності малюка шукайте в собі - психологи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути