четвер, 26 квітня 2012 14:22

На дитячий день народження кличуть стільки гостей, скільки років імениннику

Автор: фото: bonus-club.kiev.ua
  Кімнату для святкування психолог радить весело прикрасити, гостям роздати святкові кольорові ковпачки.
Кімнату для святкування психолог радить весело прикрасити, гостям роздати святкові кольорові ковпачки.

"У нашого Максимка 11 квітня був день народження, - розповідає киянка Вікторія Кошова. – Святкували 4-річчя. Запросили родичів і сімох його друзів. Після цього заріклася робити два дні народження разом. Тепер бабусь і дідусів будемо запрошувати в один день, а його друзів з дитсадка в наступний. Розривалась між гостями. Дітки ще малі. Кожного треба нагодувати, вслідкувати, щоб не замазався. Батьки діток привели, а самі пішли у своїх справах. Після 5-годинного дня народження я ледь жива лишилась. Усю неділю відсипалась".

Краще не проводити святкування для дітей і дорослих в один день. Такі рекомендації дає дитячий психолог Наталя Сич.

"Мамам краще домовитися з дорослими гостями, що свято для них відбудеться в інший день. На дитячому дні народженні нехай вони будуть мамі і татові за помічників, бо вслідкувати за всіма гостями-дітками дуже непросто", - каже Наталя Вікторівна.

Якщо дитина ще маленька, не треба запрошувати багато гостей-дітей.

"Кількість запрошених дітей не повинна перевищувати кількість років іменинника. Якщо дитина хоче запросити друга з дитсадка чи з двору, це зовсім не означає, що ви повинні звати їхніх батьків. Наперед обдумайте тривалість вечірки, а також домовтеся, коли батьки забиратимуть дітей".

Під час святкування плануйте ігри, розраховуйте час і намагайтеся чергувати рухливі і спокійні заняття.

"Для малих діток більше підійдуть набори для надування бульбашок. Виграє той, хто видує найбільшу кількість бульбашок. Але запасіться міні-подарунками – нагородити призами треба усіх гравців. Можна також провести ігри з м'ячиком або надувними кульками, провести конкурс загадок. Варто малювати і провести міні-виставу за допомогою лялькового театру – зшитих іграшок, які одягаються на руки або пальчики".

Придумайте веселе меню.

"Прикрашайте канапки усмішками, з огірків і сиру виріжте веселого ведмедика. На десерт подайте шашлички з фруктів. Це покращуватиме дитячі апетити. Перед тим як садити гостей за стіл, поцікавтеся у їхніх батьків, чи не мають дітки алергію на якісь продукти. Бажано зробити це за день до іменин, аби цих продуктів не було на столі, щоб не спокушати дитину".

Кімнату для святкування психолог радить прикрасити кульками, гостям роздати святкові кольорові ковпачки. Їх можна купити у магазині або змайструвати власноруч. На святі краще не використовувати дорогий посуд, щоб не переживати, що щось розіб'ється.

Зараз ви читаєте новину «На дитячий день народження кличуть стільки гостей, скільки років імениннику». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути