середа, 21 грудня 2011 10:51

До порядку і самостійності дитину треба привчити до п'яти років
14

Фото: фото: mamochka.org

Дитину треба вчити порядку у домівці ще в дошкільному віці, радить педіатр Ніна Зінченко, 64 роки. Працює шкільним лікарем у Львівській лінгвістичній гімназії. До того керувала поліклінікою 4-ї комунальної лікарні Львова.

"Постарайтеся навчити дитину порядку і особистої гігієни ще до 5 років. Потім її перевчити важко. Головне, що має знати дитина - чистити зуби два рази на добу, мити руки після туалету і транспорту, перед їжею, щодня самостійно міняти трусики, дівчаткам - щоранку підмиватися. Складати свій одяг у шафі і вішати на крісло чи вішалку, взуття ставити у потрібному місці".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Уже шоста няня за місяць втікла"

Сьогодні батьки мають менше часу на домашні справи. Тому дитина мусить не лише допомагати батькам, але і бути самостійною, щоб не забирати батьківського часу, говорить лікар.

"Привчайте дитину до самостійності. Відправляйте її в магазин одну. Вона вас просить щось купити? Кажіть: "Піди і спитай продавця, чи це в них є і скільки коштує". Якщо сильно хоче - піде і почне діалог. Потім легко заговорить із вчителькою. Їй скрізь буде легше".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чоловіків замовляють у неповні сім'ї

Краще, щоб до школи дитина відвідувала садочок. Це не лише допоможе дитині соціалізуватись. Там вона збирає антитіла до вірусних інфекцій. І тоді в школі вже менше хворітиме та не пропускатиме навчання. "Домашні" діти у першому класі починають хворіти.

Зараз ви читаєте новину «До порядку і самостійності дитину треба привчити до п'яти років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути