середа, 09 жовтня 2019 17:37

Відкрили перший в Україні парк із технологією доповненої реальності.

Субота, 21 вересня, 14:11

Спецпризначенці Міністерства внутрішніх справ КОРД і ТОР у балаклавах, із дубинками стають шеренгою навпроти активістів на залізничній станції "Соснівка" в Сокальському районі на Львівщині. Розпилюють вміст газових балончиків.

– Нас десь сотня тут. Штовханина з усіх боків, – каже 25-річний Олексій Фролов, голова місцевої громадської організації ветеранів АТО. – За кілька метрів поліцейський витягує пістолет і стріляє у натовп. Усі разом жбурляють у нас каміння. Гамселять по руках і ногах. Починають бити дзвони місцевої церкви. Збігається ще більше людей. До Червоноградської лікарні везуть десятьох наших активістів.

За дві години до розгону поліцейські б'ють жінку.

– Приїжджають 12 автобусів із поліцейськими і починають нас відтісняти. Гумовим кийком луплять жінку, намагаються затягнути в автозак. До відділку забирають 16 протестувальників. За дві години складають адмінпротоколи й відпускають.

Місцеві повідомляють активістам про вугілля з Кемеровської області Росії 1 вересня. Півсотні людей беруться цілодобово чергувати біля вагонів.

У поліції, СБУ й на станції походження вугілля пояснюють по-різному – то казахстанське, то білоруське, то їде транзитом у Польщу. Люди після розгону продовжують охороняти вагони й вимагають від влади заборонити торгівлю з Росією

  Українці найбільше люблять поп-музику, визначила соціологічна група “Рейтинг”. Її обирають 26 відсотків респондентів, класичну – 25, народну музику – 21 процент, шансон – 18, рок – 14. “Барабан і скрипка можуть співпрацювати, але закохатися одне в одного – ніколи”, – вважає художник Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ
Українці найбільше люблять поп-музику, визначила соціологічна група “Рейтинг”. Її обирають 26 відсотків респондентів, класичну – 25, народну музику – 21 процент, шансон – 18, рок – 14. “Барабан і скрипка можуть співпрацювати, але закохатися одне в одного – ніколи”, – вважає художник Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ

А в цей час:

Одесит 44-річний Віталій Загреба їде авто дорогою Одеса – Овідіополь. Перед ним рухається автоцистерна. Між селами Нова

Долина й Прилиманське вантажівку виносить на зустрічну, і вона в лоб ударяється із маршруткою №52 Велика Долина – Одеса. Від удару в мікроавтобуса Mercedes-Benz зносить лівий бік, він перекидається. Загреба ледве встигає загальмувати.

– Кидаюся до маршрутки. Там тихо. Тільки

телефони дзвонять. На землі попереду маршрутки лежить непритомний чоловік. Вилетів через лобове скло, – розповідає Віталій. – Збираються інші свідки. Людей не дістаємо, аби не скалічити.

У маршрутці були 11 пасажирів і водій. Гинуть дев'ятеро – водій 35-річний Руслан Тагієв із Хмельниччини, 17-річний Марк Редькин із Великодолинського, Христина Саустьян, 18 років, 30-річна Юлія Чепурина, Сергій Невечеря, 45 років, Андрій Щербицький, 42 роки, подружжя 30-річна Ольга та 33-річний Петро Шпині. Особу ще одного чоловіка років 35 поки що не встановили.

Чоловіки 67 та 39 років, яких викинуло під час удару, – у реанімації обласної лікарні. 30-річну Ольгу Терешенок із Чорноморська дістають із маршрутки через люк. Віталій Загреба несе її через поле до "швидкої", везуть у реанімацію міської лікарні №11.

Водієві автоцистерни 48-річному Олегу Орловському надають допомогу в лікарні й того ж дня арештовують.

48-річний Микола Панасенко стелить зелену постіль на ліжка. Готується до заселення хасидів, які приїдуть на свято Рош ха-Шана (Новий рік у послідовників юдаїзму. – Країна) в Умань на Черкащині 29 вересня. Квартиру здаватиме за 61 тис. 551 грн із 28 вересня по 2 жовтня.

– Житло розраховане на 10 осіб. Та до мене кілька років поспіль приїздить одна сім'я. Чоловік, жінка й донька. Обрали, бо на сайті оренди тільки в мене дублювалося оголошення на івриті. Чемно поводяться. У новинах бачу, що хасиди й бійки влаштовують, і хрести спалюють, але я ніколи не був свідком такого. Вони теж задоволені, бо квартира розташована за 10 метрів від могили засновника брацлавського хасидизму Цадика Нахмана.

Гроші витрачу на косметичний ремонт і добудую кімнату. Щороку приїздить більше паломників. Цього очікують 40 тисяч.

Наталія Омельчук поливає яблуню, яку напередодні посадила у Вінниці на честь свого донора Раві Девані з Індії. На "Алеї життя" пацієнти проводять акцію на знак подяки. Понад два роки жінка живе з пересадженим органом.

– Хвороба почалася із застуди. За рік серце збільшилося в чотири рази, – розповідає Наталія Омельчук, 29 років, із Луцька. – Міністерство охорони здоров'я виділило гроші на операцію. Її зробили в Індії.

Батьки загиблого 21-річного Раві Девані погодилися віддати його органи на трансплантацію. Ними врятували шістьох хворих з Індії. Наталія – сьома, з України.

Справжня земельна реформа спровокує протести

Ринок землі – це плюс. Це важливо для власників паїв, яких позбавили права власності. І для економіки, в якої забрали ефективний ринок. І для курсу гривні. Це фундаментальна необхідність, що не залежить від прізвища на чолі країни.

Запровадження ринку зробить усіх громадян України заможнішими, позбавить тільки декого з них надприбутків. І тоді ми ще на крок наблизимося до Європи й демократії. Бо що заможніше суспільство, то більше свобод воно вимагає.

Якщо реформа несправжня, то проти неї ніхто не протестує. Якщо ж справжня, то спровокує протести. Що більше їх, то краще. Бо це означатиме, що люди не хочуть втратити гроші, які заробляють на корупції. Єдиний спосіб не допустити олігополії на землі – чесний і прозорий ринок. Тоді не буде монополії, але з'являться максимальні орендні ставки.

Сергій ФУРСА, інвестиційний банкір

У Дніпрі відкрили перший в Україні парк із технологією доповненої реальності. Мобільний додаток створили студенти Дніпровського національного університету ім. Олеся Гончара. Аби скористатися новинкою, люди мають сканувати QR-коди, розміщені на доріжках парку, і гуляти у супроводі віртуальних звірів.

Цілодобовий онлайн-сервіс допомоги тваринам vetonline.pro запустили в Києві та передмісті. Онлайн у чаті можна отримати консультацію ветеринара та викликати спеціаліста. Коштують послуги від 99 до 350 грн. Заснов­ники вклали в бізнес $50 тис.

80 тонн паперу для принтерів і копіювальної техніки закупить Верховна Рада до кінця року

"Україна послідовно виконує всі вимоги Москви. Розводить війська. Веде прямі переговори з Кремлем. Якщо минула влада прагнула дружити з Європою проти Москви, то нова охоче йде на те, щоб Москва та Європа почали дружити проти Києва", –

Павло КАЗАРІН, публіцист

Хотіла купити квартиру в сусідньому районі. Щодня там гуляла з дитиною і дивилася варіанти. Коли йшла до однієї, біля будинку на дереві помітила повішеного чоловіка. Викликала поліцію. Житло знайшла в іншому кінці міста.

Зоряна КОНОВАЛЕЦЬ

 

Поїхала в тур Європою. На кордоні сказали, що маю фальшивий паспорт. Викликали поліцію. Просиділа 3 години у відділку. Виявилося, на фотографії нема печатки. Весь час мала недійсний документ.

Олена МАЗУР, 37 років, Тернопіль

Сестра з Росії перестала з нами спілкуватися після початку війни. Торік померла наша бабуся в Росії. Сестра дізналася, що та була в таборах за участь в УПА. Пережила катування й голод. Сестра продала квартиру в Читі, з родиною вертається в Україну.

Марія СОРОЧАК, 39 років, Львів

Зараз ви читаєте новину «Відкрили перший в Україні парк із технологією доповненої реальності.». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути