четвер, 21 вересня 2017 18:56

В Криму з'являться вісім українських цифрових телеканалів.

Неділя, 10 вересня, 10:45

Вантажівка MAN із причепом заїжджає на понтонний міст через річку Інгул у селі Пересадівка Вітовського району на Миколаївщині. Під її вагою переправа частково обвалюється. Задні колеса машини йдуть під воду. З баку витікає дизельне паливо.

Фура перевозила зерно.

– Водій не звернув увагу на знак обмеження ваги у 8 тонн, що стоїть перед в'їздом, – каже свідок події Юлія Бойченко з Миколаєва. – За цією машиною була ще одна фура. Незрозуміло, чого поїхали селом, а не трасою. Мабуть, були перевантажені й побоялися потрапити під штраф на дорозі.

Понтонний міст через Інгул для жителів Пересадівки звели у 1990-х. Це вже шостий випадок, коли його ламають вантажівки.

На водія фури склали адміністративний протокол. З нього можуть стягнути 50 тисяч гривень. Приблизно стільки коштуватиме ремонт мосту.

Автор: УНІАН
  Киянка 18-річна Поліна Ткач виграла конкурс краси ”Міс Україна-2017”. Захід проходив у Києві. За перемогу змагалися 24 дівчини від 17 до 24 років. Дефілювали у купальниках, білих сукнях і вечірньому вбранні. Переможниця отримала право представляти Україну на конкурсі краси ”Міс світу”. Відбудеться у грудні в Китаї
Киянка 18-річна Поліна Ткач виграла конкурс краси ”Міс Україна-2017”. Захід проходив у Києві. За перемогу змагалися 24 дівчини від 17 до 24 років. Дефілювали у купальниках, білих сукнях і вечірньому вбранні. Переможниця отримала право представляти Україну на конкурсі краси ”Міс світу”. Відбудеться у грудні в Китаї

А в цей час:

– Іди геть, бо поліцію зараз викличу! Сядеш надовго! – кричить через двері власної квартири харків'янка Ірина Волошина, 27 років.

До неї стукає колишній хлопець 29-річний Сергій. Коли Ірина відмовляється впустити, він починає вибивати двері ногами. Матюкається.

На крики в під'їзд виходять сусіди. Сергій тікає.

– Зустрічалися чотири роки. З місяць тому я вирішила розійтися. Бо Сергій постійної роботи не має, живе з матір'ю і часто бере у неї гроші. Змінюватися не хоче. Зрозуміла: такий чоловік мені не потрібен, – розповідає Ірина. – Як почув про це, почав ображати мене. Приходить ледь не щодня. Кричить і вимагає, аби його впустила. А інколи плаче й зізнається в коханні. Дійшло до того, що в будні за мною брат приїжджає і везе на роботу. Ввечері забирає. А на вихідних весь час сиджу вдома. Боюся на вулицю вийти, бо Сергій може побити. Як ще раз прийде, мабуть, заявлю в поліцію.

Полтавка 36-річна Світлана Шайдюк б'є по обличчю сина Віталія, 15 років. Змушує його пити з дволітрової банки розчин марганцівки. Хлопця нудить. Закривається у ванній кімнаті.

– Золота дитина була, а у 10-му класі – як підмінили, – говорить Світлана. – Більшість однокласників подалися в технікуми й училища. Тих, хто лишився, розкидали по інших класах. Віталій не може зійтися з новими однокласниками. Вже кілька разів бився з ними. Мене викликали до директора. А сьогодні син заявив, що в школу в понеділок не піде. Кажу, побіжиш, куди дінешся. Він до аптечки. Таблеток у жменю набрав – і в рота. Добре, що побачила. Частину ледь не з горла в нього дістала. Марганцівки наколотила. Дай Бог, обійдеться. Вже подзвонила старшій сестрі й хрещеному сина. Хай приїдуть і поговорять з ним.

Після розмови з родичами хлопець просить у матері вибачення. Згоджується піти до школи.

– Влаштую цьому виродку таке, що тисячу разів пошкодує за зроблене, – каже 39-річний Артем Марченко з Дніпра.

Їде Skoda Octavia в СТО. Двері машини йому пошкрябали викруткою, коли авто стояло біля під'їзду.

– Це Іван зробив – сусід із першого поверху, – продовжує Артем. – Він машину на початку літа купив. З того часу і завелися з ним. Чогось вважає, що біля під'їзду лише він авто може ставити. Кричить: "Я на першому поверсі живу, значить і машину ставитиму тут. А в тебе гараж є". Та яке йому діло, що у мене є? То загальна територія біля дому, а не тільки його. Правда, далі сварок діло не заходило. А тут таке. Козел.

Увечері Артем зустрічає Івана й вимагає оплатити фарбування автомобіля. Той запевняє, що не чіпав машину.

  Власники автомобілів з іноземними номерами на мітингу під Верховною Радою 6–7 вересня вимагали скасувати акциз на ввезення машин із закордонною реєстрацією. Намагалися підпалити шини.  ”Якщо ви розпалили багаття під час пожежі, не сподівайтеся на дружбу з вогнеборцями”, – натякає художник Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ
Власники автомобілів з іноземними номерами на мітингу під Верховною Радою 6–7 вересня вимагали скасувати акциз на ввезення машин із закордонною реєстрацією. Намагалися підпалити шини. ”Якщо ви розпалили багаття під час пожежі, не сподівайтеся на дружбу з вогнеборцями”, – натякає художник Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ

63 900 автомобілів з іноземними номерами незаконно залишаються в Україні. Машини завезли впродовж 2015–2017 років для тимчасового перебування.

1700 учасників АТО, ув'язнених за неважкі злочини, амністують. Закон набув чинності 7 вересня.

8,5 мільйона літніх людей отримують пенсію на рівні прожиткового мінімуму – 1624 грн. Загалом у країні майже 12,5 млн пенсіонерів.

2 мільярди доларів продали українці банкам 2017 року. Торік обміняли на гривні $2,5 млрд.

"Путін хотів вигідно обміняти Донбас. Думав, в нього в руках козир, а він виявився валізою без ручки. Москва з легкістю "злила" би бойовиків за першої нагоди. Але з Росією вже ніхто не домовляється. Тому Донбас ще довго буде бандитською зоною", –

Гаррі ТАБАХ, екс-начальник штабу Військової місії зв'язку НАТО в Москві

"У сім'ї має бути щонайменше троє дітей. Виростаючи, дівчина та хлопець повинні знати про це. Якщо в них не буде трьох дітей, значить вони – хворі. І взагалі – не українці", –

Владислав АТРОЩЕНКО, міський голова Чернігова

Батьків, які відмовляються платити аліменти на дітей, позбавлятимуть можливості виїжджати за кордон. Зараз у країні майже 500 тис. неповнолітніх, які не отримували грошові виплати понад півроку. Розпочато близько 2 млн виконавчих проваджень про несплату аліментів.

У Житомирі 110 тролейбусів обладнали терміналами для безготівкової оплати проїзду. Пасажири можуть розрахуватися платіжною карткою Visa. Достатньо прикласти її до апарата, який зчитає вартість проїзду і видасть квиток. Житомир – перше в Україні місто з такою системою у тролейбусах.

Український паспорт отримає російський блогер Андрій Бубеєв. Він відсидів два роки у тюрмі за перепост у соцмережі "ВКонтакте" статті "Крим – це Україна". Після звільнення втік із сім'єю в Україну. Відмовився від російського громадянства. РФ називає людоїдською країною.

Майже 500 кг незаконно вивезеного з України золота зберігається у швейцарських банках. Його украла людина з оточення екс-президента Віктора Януковича. Хто саме, поки що не розголошують.

2018 року в Криму з'являться вісім українських цифрових телеканалів. Їх на півострів транслюватиме телевежа в райцентрі Чаплинка Херсонської області. Її висоту збільшать до 130 м, замість теперішніх 92. На північ Криму з 1 вересня 2017-го уже транслюють п'ять вітчизняних каналів.

У жовтні парламент почне штормити

Перший день роботи Верховної Ради підтвердив три ключові тренди попередньої сесії.

Перший: парламент може працювати, якщо до сесійної зали внесені якісні законопроекти. Приклад – закон "Про освіту", за який голосували і більшість, і опозиція.

Другий тренд: відбувається перегрупування політичних сил між ключовими гравцями – Порошенком і Тимошенко.

Третій – дестабілізувати роботу парламенту можуть тільки зовнішні фактори. Їх чимало. Це внесення подань Генпрокуратури на притягнення до відповідальності депутатів, осінні вибори до територіальних громад, імовірне переформатування уряду. Адже троє міністрів – виконувачі обов'язків.

Вересень може бути продуктивний. Після освітньої реформи Верховна Рада здатна підтримати пенсійну та медичну. А з початку жовтня парламент почне штормити. І цей процес триватиме аж до прийняття державного бюджету на 2018 рік.

Віктор ТАРАН, політолог

Усе, що є у нас з Європи – не на користь людей

Українець їде за кордон, купує авто за 3–4 тисячі доларів. Після повернення додому з нього вимагають заплатити ще 6–8 тисяч – щоб отримати вітчизняні номери. Це абсурд. У Польщі за це платять до 500 євро. Нам кажуть – треба жити, як у Європі. Але чомусь усе, що є у нас з Європи – не на користь людей. Податок на додану вартість в Україні 20 відсотків, а в ЄС – 4.

Дехто кричить: якщо знизити мито на іноземні авто, впаде вітчизняний автопром. А ви багато бачите наших машин на вулицях міст? Давно треба змиритися з тим, що не вміємо робити автомобілі.

Олексій ЛУПОНОСОВ, економіст

Зростуть ціни на продукти

Підвищення мінімальної зарплати на 564 гривень спровокує зростання цін на продукти приблизно на 5 відсотків. Це буде позитивно для державного бюджету, бо збільшиться сума податку. Але купівельна спроможність українців не зросте. Скільки можемо дозволити собі придбати із зарплати м'яса зараз, стільки купуватимемо й далі.

Олександр ОХРІМЕНКО, економіст

Улітку вночі їхав велосипедом трасою за містом. Був у світловідбивному жилеті. Спереду і ззаду велосипеда ввімкнув фари. Один із водіїв все одно не помітив. Зачепив заднє колесо, коли проїжджав повз мене. Велосипед понесло вбік, я перелетів через металевий відбійник. Добре, що був у шоломі, бо сильно вдарився головою об землю. Кілька хвилин не міг отямитися. Водій зупинився, підбіг до мене й почав обливати холодною водою. Запропонував відвезти в лікарню. Я відмовився. Тоді завантажив розбитий велосипед у багажник і підвіз додому. Дав 4 тисячі гривень на новий велик.

Володимир КАДИКАЛО

Сусідський ротвейлер напав на 8-річного сина, коли він повертався зі школи. Вкусив за ногу й руку. Розірвав портфель. Загриз би дитину, якби не втрутилися перехожі. У пса кидали каміння і били палицями. Малий утік. З дружиною відвезли його до лікарні. Ввечері пішов до сусіда розбиратися. Замість вибачень той почав захищати собаку. Мовляв, малий його провокував. Відмовився пояснити, чому бійцівський пес сам гуляв на вулиці. Наостанок додав: "У тебе ще двоє менших дітей. Якби з цим що сталося, все одно було б кого любити". Я з усього розмаху дав йому в морду.

Михайло ЩЕРБАК

Подруга продала квартиру, що дісталася їй у спадок від баби. Зняла недорогу кімнату в гуртожитку. А гроші стала вкладати у себе – збільшила груди, сідниці й губи. Записалася у спортзал. Ходить у дорогі ресторани й клуби. Шукаю "папіка", каже знайомим. На днях зустрілися в торговельному центрі. Знайома показала свій білий "Мерседес" і 800 доларів у гаманці. Розказала, що таки знайшла чоловіка. Правда, жонатий. Зате забезпечує її.

Марія ШЕПЕТЮК

Читачі висловлюються про матеріали, які їм запам'яталися у попередньому номері "Країни"

Чоловік привів додому свою колегу. Поживе у нас, бо її з квартири вигнали, пояснив. За два тижні попросив розлучення.

Сказав, що закохався.

Майно ділили в суді, бо

не погоджувався звільнити з коханкою квартиру.

Тетяна, 46 років

 

Під час розпису в загсі наречена почала обніматися з моїм свідком Ігорем. Повернулася і сказала, що не може вийти за мене, бо давно кохає його. Ігор підхопив її на руки й виніс на вулицю. Гості – у шоці. Я кинувся за ними. Вийшов на сходи – мене обсипали конфеті. Дружина і свідок реготали. Так розіграли мене. Ми повернулися у загс і розписалися.

Микола, 31 рік, Харків

Знайомий повернувся з Москви, де заробляв 2 тисячі доларів на місяць, за півроку після окупації Криму. Не міг позбутися відчуття зрадника. В душі постійно щось давило, пояснив. Переїхав у село до матері, вирощує овочі й розводить кролів. Каже, почувається вільним і щасливим.

Тарас, 28 років

На першому знайомстві майбутній тесть поставив на стіл трилітрову банку самогонки. Сказав, не віддасть за мене доньку, якщо не вип'ю з ним до дна. Із закуски було тільки сало, цибуля і чорний хліб. Пили всю ніч. Тестю нічого, бо здоровий і до такого звик, а мені на ранок стало зле. Викликали "швидку". Чотири дні пролежав у лікарні з алкогольним отруєнням. Зате тесть похвалив. Сказав, що віддає доньку за достойного чоловіка.

Артем, 34 роки, Дніпро

Чоловік подруги попросив її про розлучення, бо вирішив іти в монастир. Думала, що жартує. Але він не відставав. Зрештою погодилась за умови, що квартира, дача і дві машини залишаться їй. Чоловік так і зробив.

Олена, 41 рік

Щоб тітка відписала мені хату, звозив її на Чорне море. Витратив 15 тисяч гривень. Вибрав найкращий готель із триразовим харчуванням, до пляжу – п'ять хвилин. Приїхавши додому, тітка сказала, що її образив офіціант у кафе. Хату відписати відмовилася.

Олег, 35 років, Черкаси

Зараз ви читаєте новину «В Криму з'являться вісім українських цифрових телеканалів.». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути