середа, 18 квітня 2018 12:56

Суддя Конституційного суду вніс у декларацію церкву

Четвер, 5 квітня, 17:16

Львів'янин Іван Бубенчик, 48 років, заходить до Генеральної прокуратури на вул. Різницькій, 8, у Києві. Має отримати нову підозру в злочині. Замість звинувачення у вбивстві двох "беркутівців" під час Революції гідності — підозру в незаконному поводженні зі зброєю. Нове формулювання дозволить потрапити під закон про амністію учасників масових протестів 2013–2014 років.

— Жодної кваліфікації взагалі не має бути стосовно захисника, — говорить Іван Бубенчик. — Я захищав український народ, який убивали "беркутівці".

За півгодини виходить. Показує журналістам нову підозру.

Іван Бубенчик був у 9-й сотні Самооборони Майдану. Після перемоги Революції гідності пішов добровольцем у батальйон "Дніпро-1". 30 серпня 2015-го отримав поранення в селищі Піски біля Донецька. Після лікування зайнявся правозахисною діяльністю. У лютому позаторік в інтерв'ю заявив, що під час Майдану застрелив двох командирів "Беркута".

3 квітня Івана Бубенчика затримали на пункті пропуску українсько-польського кордону "Шегині" у Мостиському районі на Львівщині. Слідчі прокуратури звинуватили його у вбивстві "беркутівців" і наполягали на арешті. Генпрокурор Юрій Луценко поміняв їх. Нові відкликали з Печерського райсуду столиці клопотання про арешт.

Автор: REUTERS
  Люди розглядають обладнання для розмінування на стелажах у парку Тараса Шевченка в центрі Києва. Виставку провели 4 квітня, в Міжнародний день просвіти щодо мінної небезпеки
Люди розглядають обладнання для розмінування на стелажах у парку Тараса Шевченка в центрі Києва. Виставку провели 4 квітня, в Міжнародний день просвіти щодо мінної небезпеки

А в цей час:

Харків'янка Інна Бойчук, 24 роки, оброб­ляє йодом праве вухо. Воно напухло, тече кров. Інну вкусив колишній хлопець Максим, 30 років.

– Зустрічалися три місяці. Жили окремо. Він наполягав, щоб переїхала до нього. Каже: "Живу у власній двокімнатці. Все є. Не ламайся". Я віджартовувалася. Мовляв, усьому свій час. Протримаються стосунки рік – поговоримо, – розповідає Інна. – Сьогодні купили пляшку вина, сиділи в нього. Знову почав наполягати на переїзді. Дістав. Жорстко відповіла: "Якщо не відчепишся – кину". Макс оскаженів. Схопив за волосся й закричав, що буде так, як хоче він. Намагалася вирватися, а він узяв мене за голову і вкусив. Злякався, різко відпустив і впав. І слова не сказав, доки вдягалася й вибігала на вулицю. Добре, що недалеко живу. За 15 хвилин була вдома. Шок спав. Але відносин у нас не буде.

Максим присилає повідомлення з вибаченнями. Інна не відповідає.

– Синку, це не м'яка іграшка! Не бери! – гукає 26-річний Володимир Нестеренко до сина Івана, 3 роки.

Гуляють на дитячому майданчику в полтавському мікрорайоні "Левада". Хлопчик викопав із піску дохлого кота. Батько встиг забрати.

– Знайти б того, хто додумався до цього. Тварин треба ховати за містом, є навіть спеціальні місця на кладовищах. Добре, що малий толком нічого не зрозумів, – каже Володимир.

Увечері повертається на майданчик, аби забрати кота. Тварини немає.

– Хтось із батьків прибрав. Може, у смітник викинули, – говорить дружині Інні.

Дніпровець Максим Сухаренко, 36 років, наливає в чарку горілку. Випиває. Сідає на диван.

– Щойно дзвонив якийсь мужик. Сказав, що він – мій брат по батьку. Розігрує, мабуть, – говорить дружині Мілані.

Вона радить Максиму переговорити з матір'ю. Запитати, чи одружувався його батько вдруге після того, як кинув родину.

– Тато пішов, коли мені було 5 років. Відтоді жодного разу не з'явився у моєму житті. Його не пам'ятаю. У старших класах кілька разів намагався з матір'ю про нього поговорити. Різко відмовляла, – розповідає Максим. – Сьогодні ж дзвонить якийсь чоловік і представляється Валерієм. Каже, хоче зустрітися. Наполягає, що він – син мого батька від другого шлюбу. Мовляв, шукає мене кілька років. Контакти дістав через спільних знайомих.

Максим передзвонює. Чоловіки домовляються зустрітися після Великодня.

"У час навчання довелося помандрувати деякими регіонами Росії, аж до Уралу. Такої бідноти в житті не бачив. Приходиш у магазин, а там — тюлька і горілка. Усі п'яні ходять. Питаю: "Як живете?" Відповідають, що прекрасно. Така філософія середньостатистичного росіянина. Вона дозволяє Кремлю діяти так, як йому хочеться", –

Леонід Кравчук, перший президент України

Валізу з апаратурою для прослуховування виявили на даху будівлі Волинської обласної ради. Лежала в технічному приміщенні. В Службі безпеки України заявили про свою непричетність до цього.

Суддя Конституційного суду Сергій Головатий вніс у декларацію Покровську церкву УПЦ Київського патріархату. Стоїть у селищі Вільшана Городищенського району Черкаської області, має площу 200 кв. м. Головатий дав гроші на будівництво 2007 року.

Село Лучки Кобеляцького району на Полтавщині ночами патрулюють жінки. Ходять по трьох, стежать за в'їздами у село, зупиняють і перевіряють автомобілі. Патруль створили через часті крадіжки корів. Спершу ходили чоловіки, але жінки справляються краще, кажуть у сільраді.

Сім років тому ховали діда. На поминальний обід запросили священика. Випив чарок десять горілки і запропонував помолитися. Плутав слова, затинався. Потім йому здалося, що мій брат неправильно хреститься. Підійшов і зацідив йому кулаком в обличчя. Люди обурилися. Стали виштовхувати священика з-за столу. У дверях він закричав: "Пішли всі на х..!" Сів за кермо й поїхав додому. Наступного дня прийшов вибачатися.

Віталій ОЛЕЩУК

В овочевому магазині купила кілограм замороженого горошку. Висипала вдома у миску, а з пакета випав відрубаний мишачий хвіст і шматок шкіри з шерстю. Зібрала все назад і пішла розбиратися. Продавщиця засміялася: "І що? То ж м'ясо. З'їла б уже й забула. А то приперлася". Висипала той горошок їй на голову. Розвернулася й пішла.

Світлана ЯКИМОВА

  Директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник закликав народних депутатів проголосувати за створення антикорупційного суду.  ”Якщо годують лише обіцянками про звільнення, а ув’язнені при цьому не худнуть — значить, в’язниця правильна”, – вважає художник Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ
Директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник закликав народних депутатів проголосувати за створення антикорупційного суду. ”Якщо годують лише обіцянками про звільнення, а ув’язнені при цьому не худнуть — значить, в’язниця правильна”, – вважає художник Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ

Справа Бубенчика показує безпорадність влади

Ситуація з Іваном Бубенчиком (майданівця затримали 3 квітня. Підозрюють у вбивстві "беркутівців" під час Революції гідності 20 лютого 2014 року. – Країна) характеризує нашу владу як безпорадну.

Представники режиму Януковича й агентура Путіна вчиняють очевидний реванш. Влада діє недалекоглядно й допомагає російській пропаганді. Мовляв, у Революції гідності не було умовного добра і зла. Стріляли з обох боків. Тому ні "беркутівців", ні режим Януковича карати не треба.

Порошенко суттєво втратив підтримку в патріотичних колах. Намагатиметься розширити свою електоральну базу за рахунок південних і східних областей. Йому могли підкинути ідею піти на якісь кроки для хибної легенди "зшивання країни". Осуд майданівців – час­тина цього задуму.

Михайло БАСАРАБ, політолог

Стара система збунтувалася проти Уляни Супрун

Народні депутати, які протистоять медичній реформі, представляють стару корупційну систему. Вона завжди орієнтувалася на лікаря, а не на захист пацієнта.

Ольга Богомолець, Олег Мусій, представники "Опоблоку" прекрасно жили при старій системі охорони здоров'я, яка протягом 26 років заліковувала, а не лікувала українців. На верхівці піраміди отримували максимальні дивіденди. Тепер вони об'єдналися, щоб протидіяти виконувачу обов'язків міністра охорони здоров'я Уляні Супрун, яка намагається поламати цю систему.

Історія з відставкою (комітет Верховної Ради з питань охорони здоров'я підтримав проект постанови про звільнення Уляни Супрун. – Країна) завершиться нічим. Депутати продемонстрували повну юридичну безграмотність. За Конституцією, недовіру можна висловлювати міністрові. А Супрун зараз є першим заступником міністра. Тому питання її відставки – це компетенція лише уряду.

Віктор ТАРАН, політолог

 

Чоловік працював реаніматологом. Якось прийшов додому із синьою щокою. Вдарила мати алкоголіка, якого він відкачав. Кричала, що хотіла, аби син помер і перестав мучити сім'ю п'яними дебошами.

Марина, 36 років, Дніпро

Брату пропонували роботу програмістом у Німеччині за чотири тисячі євро у місяць. Відмовився, бо дружина не схотіла виїжджати з України. Місяць тому кинула його. Звинуватила, що мало заробляє. Живе з бізнесменом із Марокко. Збирається туди перебиратися.

Леонід, 28 років

Знайомий тримає велику пасіку на Полтавщині. До нього приїжджають працювати з Грузії, Узбекистану, Молдови. Отримують пристойні гроші. Українці не йдуть. Їдуть до Польщі. Хоча там платять приблизно так само.

Артем ХАРЧЕНКО, 34 роки, Полтава

Родичі з Криму три роки тому назвали нас "фашистами" і перестали спілкуватися. А недавно приїжджали в Україну оформлювати закордонні біометричні паспорти. Нам прислали подарунки.

Ольга СУЩЕНКО, 53 роки, Харків

Знайомий повів дівчину в грузинський ресторан. Під час вечері хотів освідчитися. Попросив кухаря сховати обручку в хачапурі. Дівчина вкусила страву і зламала зуб. Решту вечора провела в ­лікарні. Але вийти заміж погодилася.

Ольга, 30 років

Працювала медсестрою в терапевтичному відділенні. Отримувала 1,3 тисячі гривень. На мене скидали всю важку роботу. Звільнилася за півроку. Влаштувалась у приватну стоматологічну клініку. Маю вісім тисяч. Тільки власник клініки чіпляється.

Ганна, 23 роки, Черкаси

Зараз ви читаєте новину «Суддя Конституційного суду вніс у декларацію церкву». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути