четвер, 27 січня 2011 13:30

"Втратив пам'ять на два місяці, мова рік відновлювалася"

Автор: фото: Михайло КОНОВАЛОВ
 

50-рiчний Володимир Гнатюк із міста Красилiв Хмельницької області живе удвох із сином Віталієм, 21 рік. Володимир Феофанович каже, обоє - жертви домашнього насильства з боку жінки.

- Із Валею познайомився 1981-го, на агрегатному заводі в Красиловi. Працював зв'язківцем, вона - у відділі технічного контролю. Мої батьки були проти, але така в нас любов сталася - гіпноз! Затягнуло, як в ополонку.

Жили добре, поки дітей не завели. Одного разу сказали, що вона на роботі кудись їздить із якимсь чоловіком. Тоді ми розійшлися вперше: Володі, старшому синові, було півтора року.

За кілька місяців пробачив Валю. Казала: "То був грiх", падала на коліна. Помирилися, другу дитину нажили. Я пахав на двох роботах, аби закінчити двоповерховий дім, виходив о сьомій ранку. Вона сиділа з дітками. Не знав, що у той час відбувалося, поки знайомий її в лісі не побачив. Збирав гриби, помітив машину, в якій кричав Вітальчик, наш молодший. Сидів замкнений, а вона з мужиком відійшла на півгодини. Як повернулися, дитина вибігла з машини в істериці, била маму кулаками. Жінка вдарила його в обличчя. Я помітив, що у Вітальчика проблеми, коли йому було три роки. Ріс веселий, співав, і раптом змінився. Ховався у шафу, людей боявся. У нього діагностували важку психічну хворобу.

Мої батьки були проти, але така в нас любов сталася - гіпноз! Затягнуло, як в ополонку

Дружина робила так близько двох років. Потім розповіли: мала багатьох коханців, з'являлася в ресторані, поки я вкалував. Виходила за молоком на чотири години, а діти були замкнені. Поверталася затемна, із запахом спиртного, як малі виплакалися.

Зустрічали новий, 1994 рік. Я прийшов після чергування, не спав більше доби. Уранці попросив Валю розбудити, як зайде товариш. Прокинувся 1 січня надвечір, від розмови на першому поверсі. Чую жінчин голос: "Він спить". Думав, це до мене прийшли. Поки одягався, голоси стихли. Говорю: "Валь, хто приходив?". Вона: "Нікого, не вигадуй". Піднялася до мене на другий поверх. Я нахилився подивитися вниз. Більше не пам'ятаю. Валя потім усім казала: "Йому потрібно в психлікарню, має видіння. Мужика з перепою шукав, посковзнувся". Сусіди вважають, Валя мене скинула. Розслідували, але свідків нема, а я не пам'ятаю, як упав. Втратив пам'ять на два місяці, мова рік відновлювалася.

Через рік розійшлися. На той час отримав другу групу інвалідності. Віталій залишився зі мною. Валя на суді з'явилася на 15 хвилин. Сказала з посмішкою: "Нічого не маю проти". Володя, старший, образився, що я узяв одного Вітальчика. Валя завела нового чоловіка, народила дочку, а Володю скинула на тещу.

Наш дохід із сином - дві пенсії: 760 і 730 гривень. Маю 20 тисяч боргу за операцію. Фізично працювати не можна. Але ми з Вітальчиком вирощуємо картоплю. Сидимо на супах, чотири роки не бачили свинини. Лікарі заборонили хвилюватися. Якщо в телевізорі говорять про підвищення цін, мені відразу голову від болю стискає.

Хотілося б знайти жінку. Усі, коли бачать будинок, кажуть: "О, це добре!" А як дізнаються про розмір пенсії, плавно йдуть убік.

Зараз ви читаєте новину «"Втратив пам'ять на два місяці, мова рік відновлювалася"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути