Ексклюзиви
середа, 22 липня 2020 13:31

Почали тестувати електронні лікарняні

П'ятниця, 10 липня, 10:19

Біля Дарницького районного суду Києва кількадесят людей скандують: "Медведчук – під арешт!" Тримають плакати: "Про совість треба було думати у 1980 році", "Стус чекає".

Прийшли підтримати журналіста 49-річного Вахтанга Кіпіані. На нього подав до суду нардеп від "Опозиційної платформи – За життя" Віктор Медведчук, 65 років. Вимагає заборонити книжку "Справа Василя Стуса", яка вийшла торік. Заявляє, що містить неправдиву інформацію.

– У книжці є дев'ять епізодів, з якими не погоджується Медведчук. У моїй передмові "Кримінальна справа №5 – книга життя і смерті Василя Стуса" та у статті "Чи вбивав адвокат Медведчук поета Стуса", – говорить Кіпіані. – Вважаю, що Стус був фактично без захисту в суді. Адвокат, якому не довіряв клієнт, мав вийти зі справи. Або працювати на повну. Не сподобалося Медведчуку і те, що назвав його шісткою комуністичного режиму та розмістив цитату з виступу на суді. Не вигадав. Це все є у стенограмах відкритих архівів Служби безпеки України.

Справу розглядають кілька годин. Наступне засідання суддя призначає на 14 серпня.

Поета Василя Стуса засудили до 10 років тюрми у вересні 1980-го за антирадянську пропаганду. Влада призначила йому адвокатом Віктора Медведчука. Той визнав вину підзахисного. Цим порушив адвокатську етику, згідно з аналізом справи, який 2016-го провели юристи Роман Титикало та Ілля Костін. Дослідження показало: Медведчук не зробив достатньо, аби захистити клієнта.

Василь Стус помер у колонії в Пермській області Росії 1985-го – на 48-му році життя

  Електронна петиція про заборону впровадження в Україні швидкісного мобільного інтернету 5G набрала на сайті президента понад 25 тисяч  голосів. Володимир Зеленський має розглянути звернення. Прихильники петиції переконані: нова технологія негативно впливає на здоров’я і сприяє поширенню коронавірусу. ”Кінець світу настане, коли медики почнуть лагодити комп’ютери, а комп’ютерники лікуватимуть людей”, – вважає художник Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ
Електронна петиція про заборону впровадження в Україні швидкісного мобільного інтернету 5G набрала на сайті президента понад 25 тисяч голосів. Володимир Зеленський має розглянути звернення. Прихильники петиції переконані: нова технологія негативно впливає на здоров’я і сприяє поширенню коронавірусу. ”Кінець світу настане, коли медики почнуть лагодити комп’ютери, а комп’ютерники лікуватимуть людей”, – вважає художник Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ

А в цей час:

– Треба миттєво затримати, щоб заручників не взяли, – каже напарникові заступник керівника управління карного розшуку Нацполіції в Полтавській області Роман ІВАЩЕНКО, 40 років.

П'є каву у припаркованому у дворі багатоповерхівки у Святошинському районі Києва автомобілі. В іншій машині неподалік – начальник управління Полтавського обласного карного розшуку Віталій Шиян. Другу добу стежать за адресою, де живуть троє підозрюваних у нападі на машину Укрпошти біля села Тишки Лубенського району на Полтавщині. 7 липня вони підірвали "Газель" заздалегідь закладеною вибухівкою. Викрали понад 2,7 млн грн.

У квартиру не заходять, бо пі­дозрювані – озброєні. Чекають, доки вийдуть на вулицю. Близько 17:30 ті спускаються в магазин.

– Вирішили, що найкращий момент для арешту – коли в них будуть пакети. Ми замаскувалися. Створили враження буденного двору, – продовжує Іващенко. – Обрали місце, де було найменше людей. Взяли за секунду.

Четвертого підозрюваного – працівника Укрпошти – затримали в райцентрі Лубни. Фігуранти справи – чоловіки віком від 29 до 54 років. Вкрадене повернули.

– Ви вагітна, – каже лікар 37-річній Євгенії ПАСИНОК зі Львова після обстеження.

Жінка не вірить. Шість років тому їй діагностували безпліддя. У лікарню приїхала через болі в животі. Пройшла УЗД.

– Що я чоловікові скажу? – хапається за голову Євгенія. – Учора звільнилася, бо хотіли в Польщу на заробітки поїхати – лохину збирати. Робочу візу оформили.

Юрій Пасинок, 38 років, чекає під кабінетом. Обіймає дружину, коли виходить.

– Ну що там? – питає.

– Юро, ти тільки не нервуй, але в Польщу я не поїду, – відповідає. – Треба лягати на збереження. Після Нового року станеш татом.

Чоловік обціловує дружину. За три дні сам летить до Варшави.

Роботи стає менше

Коли влада балаболить – це сумно. Балаболів вистачає і без неї. Бізнесу хотілося б розуміти, що у Верховній Раді, Кабміні, Офісі президента сидять не такі самі люди, як на базарі, а трохи мудріші й відповідальніші. Бо підприємців цікавить прогнозованість економічної політики. Від цього відштовхуються, коли вирішують, інвестувати в Україну, чи ні.

10 квітня прем'єр-міністр Денис Шмигаль надуває щоки й обіцяє створити 500 тисяч робочих місць уже в травні.

Факти такі: на кінець весни на одному з найбільших сайтів пошуку роботи було 39 547 активних вакансій. Торік у цей час їх налічувалося 72 253.

Замість створення робочих місць уряд створив такі умови для бізнесу, що на кінець травня український ринок праці впав майже вдвічі.

Роботи стало менше. Конкуренція за неї зростає, й роботодавці пропонують менші зарплати. Король голий.

Сергій МАРЧЕНКО, засновник рекрутингової агенції "Борщ"

5,3 мільярда гривень виділили з фонду боротьби з Covid-19 на закупівлю обладнання у відділення екстреної медичної допомоги 210 опорних лікарень. Придбають томографи, ендоскопічну техніку, рентген-системи. Фонд створили у березні, з бюджету надали 65 млрд грн

"Безпечна реінтеграція Донбасу займе щонайменше 25 років. Ціле покоління повинно змінитися. Там народилися діти, які не знають, що таке вільна Україна, і сьогодні вони вже йдуть у школу. Тому це надовго, і ми повинні готуватися", –

Олексій РЕЗНІКОВ, міністр із питань тимчасово окупованих територій

У 16 років почала курити. Кинула недопалок сусідові в сарай – він загорівся. Довелося зізнатися батькам. Заплатили за пошкоджену будівлю.

Оксана ТИЧИНА

Поїхав до супермаркету велосипедом. Поки прив'язував до стовпа, ззаду підійшов чоловік і вдарив кулаком у потилицю, повалив на землю. Кричав: "Злодій! Гад!" Кинувся до велосипеда і застиг: "Пробач". Виявилося, напередодні в нього вкрали схожий на мій ровер. Думав, упіймав злочинця. Купив мені ящик пива.

Віктор ГАМАЛІЙ

Позаторік із друзями відпочивали на річці. Добряче випили. Із товаришем надувним човном попливли рибалити. Заснули. Прокинулися серед ночі від холоду. Течія віднесла човен на 3 кілометри від табору. Здули його й повернулися берегом. Усі дрімали. Нас ніхто не шукав.

Анатолій ПІТЛЕНКО

 

Уперше за п'ять років подзвонила двоюрідна сестра з Москви: "Хватит нам ссориться из-за этой политики. Будем мириться. Хочу к тебе в гости!" Послала її під три чорти. Досі пам'ятаю, як вона раділа анексії Криму.

Ольга, 27 років, Херсон

Троюрідний брат працює кардіохірургом. Кілька років тому врятував чоловіка, який упав і наштрикнувся грудьми на арматуру. Пошкодив серце. За місяць після виписки пацієнт приїхав до брата додому і подарував сімейну путівку на Балі. "Маю туристичну фірму", – пояснив.

Віталій, 38 років, Дніпро

Німецький автобусний перевізник FlixBus запустив рейси Україною. Їздять із Києва до Одеси, Житомира, Рівного, Львова, Ужгорода, Затоки. Квитки можна бронювати через мобільний додаток.

Національному агентству з питань запобігання корупції дозволили стежити за способом життя чиновників. Визначатимуть, чи відповідає задекларованим доходам.

Почали тестувати електронні лікарняні. На сайті Пенсійного фонду терапевти можуть вносити дані про непрацездатність пацієнта. Інформація автоматично передаватиметься іншим службам.

Зараз ви читаєте новину «Почали тестувати електронні лікарняні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути