вівторок, 01 березня 2022 13:21

"Почалася історія модерного українства"

Реакція користувачів соціальних мереж в Україні на широкомасштабне російське вторгнення

Володимир КЛИЧКО, 45 років, боксер

"Пишу вам із Києва, столиці країни, що воює, на яку нападають з усіх боків. Це не "війна України", ЦЕ ВІЙНА ПУТІНА. Більше ніякого туману і фальшивих дипломатичних заяв. Російський президент чітко дає зрозуміти, що ХОЧЕ ЗНИЩИТИ УКРАЇНСЬКУ ДЕРЖАВУ І СУВЕРЕНІТЕТ ЇЇ НАРОДУ. За словами йдуть ракети і танки. Руйнування і смерть приходять до нас. Ось і все, кров змішається зі сльозами.

Автор: dailymail.co.uk
  Учні початкових класів Дружківської середньої школи №1 на Донеччині сидять в укритті під час ракетних обстрілів російської армії, що масово вторглася на територію України
Учні початкових класів Дружківської середньої школи №1 на Донеччині сидять в укритті під час ракетних обстрілів російської армії, що масово вторглася на територію України

Український народ сильний. І він залишиться вірним собі в цьому страшному випробуванні. Народ, який прагне суверенітету та миру. Український народ обрав демократію.

Ця війна проти моєї країни – не лише результат божевілля однієї людини, а й результат багаторічної слабкості західних демократій. Це божевілля має бути зупинене зараз, посиливши стримування. Наші уряди повинні говорити голосно і ясно. ДЕМОКРАТІЇ В УСЬОМУ СВІТІ ПОВИННІ ПОЧАТИ ДУМАТИ ПРО ЗМІНУ РЕЖИМУ В МОСКВІ. Поки не пізно.

Рустам ХУДЖАМОВ, 39 років, футбольний тренер

"Той, хто надішле мені хоч один мем, де буде заклик до діалогу із загарбниками, де буде сплетено український прапор і триколор та інші варіації херні, піде найух! Слава Україні!

Остап ДРОЗДОВ, 43 роки, журналіст

"Нині почалася історія модерного українства. І вона не матиме кінця. І хоч би чим закінчилася ця масакра, модерне УКРАЇНСТВО НАВІКИ БУДЕ ПРОШИТЕ БЛАГОРОДНОЮ ЛЮТТЮ ДО ОРКІВ. Це безповоротні фундаментальні вихідні параметри нової ідентичності, яка, доки існуватиме, пам'ятатиме перелякані очі своєї дитини о п'ятій ранку і спокійні очі батьків, готових голими руками скрутити в'язи представникам племені зі сходу. І ця стресова пам'ять житиме довіку. Вона надихатиме і живитиме.

Чого б не утнув ліліпут із бункера – історія модерного українства вже зачалася з небувалого трепету і загартувалася небувалим вогнем. ВОГНЕННА, НЕЗНИЩЕННА ІДЕНТИЧНІСТЬ КУЄТЬСЯ НА НАШИХ ОЧАХ. Ця ідентичність – Зміїна. Ця історія – орлина. Модерний країнолюбний українець вимістив усі попередні перехідні покручі і став домінантним.

Хоч би якими були наступні дні, велич процесів неможливо спинити. ПУПОВИНУ ЗІ СХОДОМ ВІДТЯТО!"

Віктор ЮЩЕНКО, 68 років, третій президент України

"Суттю мого життя є Україна і свобода. Свобода схожа на сонце. Помічаєш, коли втрачаєш, коли її немає.

Хочу назавжди зберегти для нас свободу і державу! В ці складні для України дні, перед лицем агресії Російської Федерації хочу запевнити вас: я і моя родина залишаємось в Україні!

ВИБІР ЗРОБЛЕНО. Україна переможе!

Ігор СТРАМИК, дизайнер

"А хтось ще планує найближчим часом у тероборону? Тут зараз групами по 10 чоловік записують. Було б добре скучкуватися з кимось знайомим".

Євгенія КУЗНЄЦОВА, дослідниця медіа

"Оті всі араби, мароканці, турки, індуси, які зазвичай пишуть у спам, що ти дуже красіва, давай поженимся, тепер пишуть: "ПУТІН ГОРІТИМЕ В ПЕКЛІ, давай поженимся".

Наталія ДОБРЯКОВА, 33 роки, фотографка

"Відтепер моя 5-річна донька – дитина війни. Знаєте, що то таке? Це така травма, коли ти до скону відчуваєш страх. Страх гучних звуків, страх, що в твою домівку прийдуть чужі й зашкодять тобі.

Моя дівчинка ночувала у сховищі. Бо НА СПАЛЬНИЙ ЖИТЛОВИЙ МАСИВИ ПАДАЛИ СНАРЯДИ. На масив, де таких дітей безліч. Діти – це теж стратегічний ресурс?

Мене розтинає страх за дитину, скорбота за загиблими, відраза і гнів на нападників. Та водночас НАДИХАЄ ВІДВАГА І САМОПОЖЕРТВА НАШИХ ЗАХИСНИКІВ.

Тетяна ТУРЧИНА, журналістка

"Довго думала куди потратити гроші з "Єпідтримки": кіно, концерт, театр. Дякую, хлопці, за найкращу виставу в світі. Ніщо так не гріє душу, як ваші оркестри по наволочі. Хай вас Бог береже! А МИ НІКУДИ НЕ ВТІКАЄМО І БУДЕМО ПРИКРИВАТИ ВАС У ТИЛУ!

Олена КОСТЕВИЧ, 36 років, олімпійська чемпіонка зі стрільби

"Це не війна, ЦЕ – ГЕНОЦИД! Завтра, як і всі інші спортсмени збірної України, я мала летіти до Каїру та представляти свою країну. Та я солідарна зі своєю національною збірною та з країною. Боляче і нестерпно дивитися, як нищать Україну! У мені тече російська й білоруська кров, але мене переповнює ненависть до цих "народів". Мої друзі й родичі ночують у бомбосховищах.

Для мене і всіх українців ЗАРАЗ ДУЖЕ ВАЖЛИВА ПІДТРИМКА З УСЬОГО СВІТУ!

Українці просять НАТО надати сили Україні. Якнайменше – закрити небо. Дати притулок. Із Києва до Відня – 1 година 40 хвилин літаком. Київ – Мюнхен – 2 години 30 хвилин. Київ і Франкфурт – близько 3 годин. Війна близько.

Василь БОГДАНОВИЧ, діджей

"ОТ ТІЛЬКИ НЕ ТРЕБА БАНДЕРІВЦІВ ЛЯКАТИ КАДИРОВЦЯМИ!"

Віталій ЧЕПИНОГА, 52 роки, колишній народний депутат України

"У магазині:

– Це в вас який сир, Російський?

– Та був два дні назад Російський, а це Ліда прибрала етікетку, то він тепер ніяк не зветься. Просто сир, та й всьо…

ШО ВИ ТЯМИТЕ У СПРАВЖНІХ САНКЦІЯХ? Горе та й годі"

Сергій БІБІЛОВ, 44 роки, телесценарист

"Чим далі, тим більше впевненості, що Україна стане для Росії тим, чим став колись для США В'єтнам. Величезні жертви, психологічні травми, антивоєнні демонстрації. І колись, можливо, все це згладиться, притупляться ненависть і біль, з'являться товариства ветеранів російсько-української війни, фільми на цю тему Єдине, що НІКОЛИ НЕ ВІДІЙДЕ – ПОЧУТТЯ СОРОМУ В ТИХ, ХТО ПІДТРИМАВ ЦЮ ВІЙНУ, ХТО ПОСТАВИВ ПРАВО СИЛИ ВИЩЕ ЛЮДЯНОСТІ, ХТО НЕ ПОДАВ ГОЛОС ПРОТИ.

Ярема ДУХ, 35 років, журналіст

"В офіційного Твіттера України – понад мільйон підписників! 800 тисяч підписалися на український офіційний твіттер лише за три дні! Поки уряди держав чухають голови, прості громадяни показують підтримку Україні, як можуть. Стара і нова команди акаунту вирішили об'єднатися і працювати, щоб разом протидіяти агресору. Підписуйте своїх друзів з-за кордону!"

Tero Andersen, організатор інтелектуальних ігор

"Нам недоречно, нам вже нема куди йти.

Людина – не острів, та, звісно, не змія.

Нас лиш 13 на клаптику пустоти,

Лиш наші сім'ї знають нас на ім'я.

В чистому морі, навпроти – ворог і сіль,

ЗВІДСИ – АБО В ГЕРОЇ, АБО НА ПЛАХУ.

Ми житимем у вічності, ви ж то – звичайна гниль.

РУССКІЙ ВАЄННИЙ КАРАБЛЬ, ЙДИ НАХУЙ!"

Щоб регулярно читати всі матеріали журналу "Країна", оформіть передплату ОНЛАЙН. Також можна передплатити онлайн на сайті Укрпошти за "ковідну тисячу".

Зараз ви читаєте новину «"Почалася історія модерного українства"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути