Ексклюзиви
пʼятниця, 12 лютого 2010 18:33

Останні роки Самохіна грала Маргариту

Померла Анна Самохіна, відома за ролями у фільмах "В"язень замку Іф", "Злодії в законі", "Дон Сезар де Базан". 47-річна актриса хворіла на рак шлунку.

Анна продала квартиру й узяла великий кредит на будинок. Акторка довго судилася з фірмою, яка гроші отримала, а будувати не збиралася. Її колишній чоловік уважає, що саме цей стрес і спричинив хворобу.

Серед акторів є забобон: "Майстер і Маргарита" занапащає всіх, хто грають цю виставу. Від раку померли Олександр Абдулов, Кирило Лавров, Андрій Толубєєв. 2004-го на рак захворів Віктор Авілов, виконавець ролі Майстра в московському Театрі на південному заході. Після його смерті Віра Сотникова, виконавиця ролі Маргарити, пішла із проекту. Її замінила Анна Самохіна.



Софія Київська свякуватиме 1000-річчя наступного року


2011-го київський Cофійський собор відсвяткує тисячолітній ювілей. ЮНЕСКО внесла це святкування до списку ювілейних дат.

Раніше історію Софії починали з 1037 року. Цю дату вказано в "Повісті временних літ". Учені, дослідивши фрески і графіті, які ще в давнину на стінах храму видряпали кияни, установили, що будівництво собору Володимир Великий розпочав 1011 року, а його син Ярослав завершив зведення головного храму столиці 1018-го. Так Софія стала старшою на 26 років.

Історик Надія Никитенко вже декілька років доводить, що парадні портрети сім"ї Ярослава насправді є перемальованими зображеннями родини його батька.


ЦИФРИ


4 300 примірників піратського накладу роману Бориса Акуніна "Увесь світ театр" вилучила міліція Києва. Письменник із 59-річною власницею підпільної типографії не судитиметься.


20 рецензій на свою книгу "Де твій дім, Одісcею?" у швейцарській пресі нарахував письменник Тимофій Гаврилів. Роман переклали німецькою 2009-го. В українській пресі з 2007 письменник бачив 4 рецензії.



КОРОТКО

Найвищу будівлю світу - Бурдж Халіфа - в Дубаї, Об"єднані Арабські Емірати, закрили через місяць після відкриття. У 828-метровому хмарочосі вийшла з ладу система електропостачання. Вона не витримала напливу туристів, яким кортить постояти на оглядовому майданчику споруди.


За 20 хв. розпродали всі квитки на фінал Євробачення-2010 організатори конкурсу. Білети ціною від 36 до 192 євро замовляли по телефону та через інтернет. Фінал Євробачення відбудеться 29 травня в столиці Норвегії Осло. Україну представлятиме Василь Лазарович.




ЦИТАТА

"Я не хочу стояти в довгій черзі до Бога"

Террі Прачетт, 61 рік, британський письменник. У прямому ефірі BBC він закликав підтримати легалізацію евтаназії. Автор серії фентезійних романів "Плаский світ" страждає на рідкісну форму хвороби Альцгеймера. Прачетт хоче, щоб евтаназію застосували до нього, коли це вже стане необхідним.

Зараз ви читаєте новину «Останні роки Самохіна грала Маргариту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути