Ексклюзиви
четвер, 31 березня 2011 14:02

Не купувати наклейки з іконами для пасхальних яєць закликає єпископ Володимир-Волинський і Ковельський Никодим із УПЦ МП

 

Неділя, 27 березня, 19.04

26-річна киянка Ксенія Залуцька їсть суп-харчо за столиком у підземному торговельному центрі "Метроград". По гучномовцю оголошують: у центрі столиці пожежа, просять терміново вийти з підземелля. Ксенія залишає на столі недоїдений суп, овочеве рагу, салат, пиріг зі шпинатом і чай, іде на вихід. У фуд-корті в той час вечеряє із сотня відвідувачів. Половина людей доїдають, з-за столів не встають.

- Була страшенно голодна - весь день нічого не їла. Стільки замовила, і такий облом, - каже Ксенія. - Піднімалася на Бессарабську площу і почула, як працівники між собою говорили, що центр заміновано.

- Евакуювали 300 людей, вулиць не перекривали. Вибухівку в "Метрограді" слідча група і кінологи не знайшли, - коментує речник столичної міліції 48-річний Володимир Поліщук. - Знаємо точно: телефонували з таксофона за адресою проспект Дружби народів, 23.

"Метроград" того вечора не працював.

А в цей час:

27-річний Володимир із села Шенгури Кобеляцького району Полтавщини п'є з друзями горілку.

Наступного ранку міліціонери привезуть його на сільське кладовище. У ніч на 28 березня хтось зруйнував там 44 надгробки. Люди радяться, як швидко можна відбудувати пам'ятники, кілька жінок плачуть. У скоєному міліція підозрює Володимира. У Шенгурах розповідають: чоловік перебуває на обліку в психлікарні, у нього трапляються напади люті.

- Коли приступи, то хлопець стає дуже агресивний, - розповідає сільський голова Світлана Толмачова. - То він випивший таке накоїв. Такого страшного навіть старожили не пригадають.

54-річний Олексій Подольский пише листа генпрокурору Віктору Пшонці. Вимагає ознайомити його як потерпілого з постановою слідства про порушення кримінальної справи проти Леоніда Кучми.

Наступного ранку киянин віднесе конверт у поштове відділення на вул. Хорива, 15/8 та відправить замовного листа в Генпрокуратуру.

9 червня 2000-го Олексія Подольського викрали, як і Георгія Ґонґадзе. Завезли за 130 км від Києва, побили. Серед викрадачів був генерал міліції Олексій Пукач.

27-річний Маркіян Івашко заходить до ванної своєї квартири по вул. Вигоди у Львові. Наливає у три баночки з-під мильних бульбашок трохи шампуню, рідкого мила і води. Розбовтує й іде на вулицю. Дає один флакон 5-річному синові Маркіяну, інший - дружині Марті. Разом надувають бульбашки.

- Дві години веселилися, - сміється Марта. - Вітер ніс кульки високо-високо. Змагалися, чия долетить найвище.

Перемогла Марта: її бульбашка долетіла до 6-го поверху.

36-річний Олександр Косюченко з містечка Кам'янка на Черкащині грає у шахи в інтернеті. Після п'яти поспіль програшів росіянам качає програму підказок. Починає вигравати партію за партією.

- Суть програми така, - розповідає Олександр. - На одній дошці граю з суперником, на іншій дублюю його ходи в грі з комп'ютерною програмою. Та одразу видає мені підказки. І рву суперників, як Тузік грєлку.

Опівночі початківець Олександр переходить до категорії просунутих гравців.

Що робили в міліції минулого тижня

25 березня співробітники СБУ затримали Владислава Виноградова - колишнього начальника міської міліції Євпаторії. У лютому він утік із Криму. Сталося це наступного дня після затримання банди з п'яти євпаторійських міліціонерів. Їх підозрюють у тяжких злочинах.

26 березня увечері водій збив на смерть легковиком Mitsubishi Carisma 39-річну Олену Конопльову в райцентрі Добропілля на Донеччині. На дорозі знайшли бампер із номером автівки, водій утік. Місцеві переконані: за кермом був 25-річний Олександр Ісаков, оперуповноважений Добропільського райвідділу міліції. Він - племінник начальника райвідділу Миколи Ісакова.

У Миколаєві помічник депутата міськради 18-річний Віктор Скиба стверджує, що його побив міліціонер. Віктор утратив свідомість.

- Він - співробітник патрульно-постової служби. Бачив його раніше, зупиняв і перевіряв мої кишені, - запевняє Скиба.

27 березня в місті Слов'янськ на Донеччині легковик збив 45-річну жінку та її 12-річного сина. Матір загинула, хлопець у реанімації, в нього травмована голова. Водій із місця аварії втік. Підозрюють 25-річного лейтенанта ДАІ Слов'янська, його затримали.

"Дніпроавіа" скасувала авіарейси Київ-Чернівці, -Ужгород, -Луганськ, Дніпропетровськ-Одеса, -Івано-Франківськ. Компанія пояснює це зростанням витрат. За шість років ціни на послуги аеропортів із доставки одного пасажира зросли втричі, так само подорожчало пальне.

Не купувати наклейки з іконами для пасхальних яєць закликає єпископ Володимир-Волинський і Ковельський Никодим із УПЦ МП.

- Яйця вживають, а зображення зривають і викидають у смітник. Святкують Воскресіння і, одночасно, зневажають святий лик Христа, - пояснює священик.

Із 1 квітня збільшать державну допомогу при народжені першої дитини до 18 304 грн, другої - 37 440 грн, третьої - 74 880 грн.

Укрзалізниця запровадила послугу на внутрішніх рейсах. Касир може включити за бажанням пасажира у вартість квитка склянку чи дві чаю.

У Харкові заборонили курити в готелі "Вікторія" на вул. Примірівській, на стадіоні "Металіст" та у лікарнях.

"Страшно, як мурашці перед великою горою. Але владика Любомир (Гузар) зі мною"

Святослав ШЕВЧУК, новий владика УГКЦ

"Вона мені подобалася як жінка. Покажіть чоловіка, який не прагнув переспати з Тимошенко. Я перший був не проти. Але раніше, сьогодні - зась. Багатьох колег цікавило місце під спідницею Тимошенко"

Олег ЛЯШКО, народний депутат, про зміну свого ставлення до Юлії Тимошенко

"Та я його не знав, клянусь вам! Один раз бачив на прямому ефірі під час теледебатів. Він же журналістом-то не був, він був менеджером! Так чи ні?"

Леонід КУЧМА, екс-президент, про те, що не знав журналіста Георгія Ґонґадзе

14 кілограмів солоних помідорів викрав львів'янин із продуктового магазину. Крадіжку оцінили в 154 грн.

200 танків Т92 "Оплот" Україні замовив Таїланд. Угоду оцінюють у $230 млн. Українські танки замінять бронетехніку виробництва США, яка була на озброєнні у цій країні з 1962 року.

550 українців живуть із трансплантованою ниркою, за даними Мінохорони здоров'я. 450 тис. співвітчизників мають хронічні хвороби цих органів.

2500 українців на 1,7 млн грн оштрафували за куріння у потягах протягом двох років, відколи ввели покарання.

Анекдоти

Спочатку з високою температурою зліг Янукович, потім захворів Азаров, сьогодні вже не може встати Колесніков... Схоже, саме свинячий грип є найбільшим патріотом України.

 

Київ, вулиця Банкова, 100 метрів до Адміністрації президента. Чоловік розкидає листівки.

Міліціонери хапають його і везуть у відділок. Дивляться, а листівки - то чисті аркуші паперу.

- Ти що робив? - питають у чоловіка міліціонери.

- Листівки розкидав.

- Так вони ж чисті...

- Та всі все й так знають і розуміють.

 

- Ти не знаєш, за що бомблять Каддафі?

- За те, що пригнічував народ безкоштовною їжею, дешевими кредитами та бензином по 14 центів...

- Он воно як! Слава Богу, у нас є Партія регіонів, яка ніколи не допустить в країні такого свавілля!

 

Функція "ЗМІНА РЕЖИМУ" в мобільному телефоні визнана екстремістською.

 

Зараз ви читаєте новину «Не купувати наклейки з іконами для пасхальних яєць закликає єпископ Володимир-Волинський і Ковельський Никодим із УПЦ МП». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути