Ексклюзиви
четвер, 16 вересня 2010 12:27

Із 1 січня 2011 року на 20% подорожчають відправлення листів, бандеролей та посилок

Понеділок, 13 вересня, 19.52


У Києві в операційній ЛОР-інституту медики фіксують голову захисника столичного "Динамо" 25-річного Данила Силву. Йому роблять операцію на носі. Керує академік Григорій Тімен, 73 роки. Бразильцю роблять пластику, ламають всередині перенісся, а потім рівняють його. За 1,5 год. операція закінчується, футболіста везуть до палати.

Данило Силва зламав ніс у суботу під час чемпіонату України "Динамо" - "Металург" із Запоріжжя. Просто зі стадіону бразильця відвезли "швидкою" до лікарні.


А в цей час:


У місті Димитров Донецької області на шахті "Центральна" в дерев'яній надбудові стовбура N2 горять шматки конвеєрної стрічки і сміття. Продукти горіння з повітрям затягує в шахту. 40 шахтарів, які першими відчули неприємний запах, терміново піднімаються на поверхню і сповіщають тих, хто перебуває в копальні. На місце події виїжджають чотири воєнізовані гірничорятувальні частини. За 10 хв. пожежу гасять.

Загалом у шахті перебували 116 людей. Шестеро з них отруїлися продуктами горіння і в стані легкої та середньої важкості госпіталізовані.

Катерина Литвин - учителька з Полтави готує тісто й розділяє його на чотири частини. Закваску для нього їй дала подруга Тетяна Леманюк. Її привезли з Почаївського монастиря на Тернопільщині. Полтавою передають із рук у руки знайомим. Кажуть, закваска не скисає. Хліб готують протягом шести днів. За традицією, тісто ділять на чотири частини. Три - роздають, а з четвертої пічуть хліб. Його мають з'їсти лише ті, хто живе в оселі. При цьому просять у Бога все, окрім грошей. Почаївський хліб ніби знімає вроки із сім'ї, в якій випікався. На смак нагадує бісквіт. Готувати його можна раз у житті.


У реанімаційному відділенні Одеської обласної дитячої клінічної лікарні під крапельницями лежить 6-річна Ніна, громадянка Росії. Учора вона з матір'ю в останній день відпустки побувала в місцевому зоопарку. О 13.30 мати дозволила доньці перелізти за огорожу, щоб погодувати тварин. Як тільки дівчинка просунула руку в клітку, вовк напав на неї. Решта почали рвати її на частини й тягнути всередину. Відвідувачі зоопарку відбили дівчинку лопатами. У неї серйозні ушкодження правої руки, велика скальпована рана всієї правої частини обличчя, відірвана вушна раковина.

Мати претензій до зоопарку не має.



13 вересня в Ленінському районному суді міста Миколаїв пенсіонера Анатолія Ільченка звинуватили в хуліганстві. 10 вересня він викликав міліціонерів, бо йому підсунули в "Ощадбанку" липову книгу скарг. Чоловік хотів там написати, що касирка відмовляється перейти з ним на українську мову. Пенсіонер каже, що розуміє тільки українську й німецьку. До банку прийшов за пенсією. Після того як вистояв чергу, касир йому повідомила російською, що апарат для видачі чеків зламаний.


Із 1 січня 2011 року на 20% подорожчають відправлення листів, бандеролей та посилок. Востаннє поштові тарифи підвищували в січні 2009-го.


Українські пілоти на симуляторі польоту для Ту-154 посадили машину в погодних умовах, які були на момент посадки літака президента Польщі Лєха Качинського 10 квітня в російському Смоленську. Відтворення польоту провели в Київському національному авіаційному університеті на прохання польських журналістів.


СБУ провела несанкціонований обшук у кабінетах істориків музею "Тюрма на Лонцького" у Львові й вилучила два ноутбуки, жорсткий диск, паперові копії історичних документів, відео-свідчення дисидентів, записані дослідниками протягом 2009-2010 років.


Працівники Київського райвідділу міліції Полтави затримали 52-річного дніпропетровця Валерія. Протягом 15 років він обікрав близько 100 елітних будинків по всій Україні. Йому загрожує до шести років ув'язнення.



Цифра

6 народних депутатів

при виході у відпустку відмовились від матеріальної допомоги на своє оздоровлення, передбаченої законодавством. Це спікер Володимир Литвин, "регіонали" Василь Горбаль, Едуард Прутнік, Георгій Скудар, "нунсівці" Анатолій Гриценко та Арсеній Яценюк


766 794 українських чоловіків

сплачують аліменти на утримання неповнолітньої дитини в примусовому порядку за рішенням судів. Понад 10 тис. не роблять цього навіть примусово


5% українців

жертвують гроші на доброчинність, за даними британської благодійної організації Charities Aid Foundation


462 кримінальні справи

порушено з початку цього року проти працівників органів внутрішніх справ


 

"Президентські амбіції в мене є. Я люблю сам керувати"

Сергій ТІГІПКО, лідер партії "Сильна Україна", про те, чи буде балотуватися на пост президента 2015 року

 


Анекдоти

Литвина запитують:

- Чому майже всі депутати Верховної Ради не відмовилися від матеріальної допомоги на оздоровлення?

- Тому що вони дійсно хворі люди.


МЗС України оприлюднило передбачувані результати переговорів із Росією щодо Керченської протоки та Чорноморського флоту: Москва забере в Києва Керченську протоку, а той у відповідь подарує їй свій флот.

26 жовтня Путін приїде до Києва. Оскільки останнім часом він вважає за краще пересуватися на "Ладі Калині", аби приїхати вчасно, йому треба виїхати з Москви не пізніше 10 вересня.


- Янукович учора побував на відкритті сесії Верховної Ради.

- От парадокс - після обрання президентом він став бувати в Раді частіше, ніж тоді, коли був депутатом.


Делікатес сезону: бутерброд із гречкою




Що робили в міліції минулого тижня

10 вересня в Середино-Будському районі Сумської області після спілкування з працівниками ДАІ помер 48-річний Григорій Бондаренко. Інспектори пояснюють: хотіли зупинити мотоцикл ІЖ "Планета" без номерів. Підозрювали в перевезенні контрабанди - поруч кордон із Росією. Водія наздогнали в полі. Кажуть, чинив спротив. Григорію стало погано, викликали "швидку". Чоловік помер до приїзду лікарів. Дружина Бондаренка вважає, що даїшники забили його ногами.


13 вересня СБУ затримала начальника Овідіопольського райвідділу міліції Одеської області. Його взяли на "гарячому" у власному кабінеті з 5 тис. грн. Гроші хабарнику передав директор однієї з баз відпочинку.

Цього тижня стало відомо, що 12 липня у Львові після ночі, проведеної в районному відділі міліції, помер 31-річний Михайло Стадник. За версією правоохоронців, смерть наступила в результаті черепно-мозкової травми. А травмувався нібито сам.

Правозахисник Олег Мицик стверджує, що на тілі потерпілого багато синців та забоїв, у тому числі на п'ятах. Мати померлого Наталія каже, що син виглядав так, наче побував у бетономішалці.

Зараз ви читаєте новину «Із 1 січня 2011 року на 20% подорожчають відправлення листів, бандеролей та посилок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути