четвер, 05 серпня 2010 11:36

Фестиваль Sziget

 

11-16 серпня, Угорщина

Виступ українського гурту "Антитіла"

13 серпня


"АнтитілА" у голосуванні слухачів за право представити Україну на фестивалі Sziget  випередили гурти "Крихітка", "С.К.А.Й", "Тартак" і Gouache. Разом з ними за рішенням журі також виступатимуть гурти "Рада" й DVS


Тарас ТОПОЛЯ, 23 роки, лідер гурту "АнтитілА"


Пісню "Рожеві діви" про лесбійське кохання написав на основі власних пережитих емоцій. Дівчина була старшою на 2 роки, мені тоді вже 20 точно було. Познайомилися в Києві, у компанії друзів. Є дівчата, які люблять побавитися в бісексуальнісь, але це не той випадок. Із того трикутника нічого не вийшло, перемогла одностатева любов. Я залишився третім зайвим. Не парюся, живу далі. Кліп зняли. На 80 відсотків наші пісні - це мої емоції. Усі свої пісні про кохання писав у момент любовної ейфорії. Довше трьох місяців стосунки не тривали. Я - Близнюк, дуже мінливий. Не люблю жінок фатальних, це вампіризм. Люблю доброту.


На Sziget'і виконаємо 13 пісень. Це будуть найважчі наші композиції, бо виступаємо на рок-сцені, причому того дня ми - хедлайнери. Люди точно не чекатимуть чогось легенького. Англійською заспіваємо п'ять-шість пісень, я перекладу тексти.


Слава - інструмент, що дозволяє максимально більшій кількості людей зробити приємне твоєю музикою. Слава без бажання зробити людині приємне - це пап'є-маше, оболонка без середини.


Намагаємося поєднувати українську мелодику з європейським саундом. Українську - не в плані "гоцок", а душевну мелодику. Європейська музика- така, де ніколи не потрібно шукати надважких шляхів. У колективній гітарній музиці все має бути якнайпростіше, але якомога доцільніше. Послухайте Coldplay, U2, Radiohead - там усе влучно, якісно, органічно, немає наворочених гітарних соло. У нас гітаристи не морочать голову, як органічно влити свою партію у весь саунд. Дивіться, який я крутий - можу грати дві сотні нот за хвилину, 500 нот за хвилину. Називаю таких музикантів спортсменами. Але треба розуміти, що ти в першу чергу артист, а не спортсмен.


Маю в телефоні п'ять-шість номерів, із яких можуть подзвонити вночі й сказати: "Привіт! Як справи?". То самі дівчата, не думаю що старші за 16. Вони в мене названі фан1, фан2, фан3. Таких небагато. Ми не якісь там сексапільні хлопчики, на яких дівчатка вішаються. Наша музика розрахована на освічених людей, які здатні метафору з тексту вихопити.


Писав у тролейбусах, доки не купив першу машину. Любив писати й у метро, й у трамваях. Там півгодини нічим не займаєшся - їдеш, думаєш, шукаєш рими. Половину першого альбому створив у транспорті. Не хотів би своїми текстами нести бруд у вуха.


Не слухаю своєї музики. Хіба новий трек потрібно часом 20-30 разів прослухати, щоб підправити. У машині навіть немає свого диску.


Кинули пити й курити на цілий рік, заклалися. Відчув, як тонус підвищився. Хлопці інколи можуть випити пива чи коньячку. На решту в нас жорстке табу, принаймні в поїздках і у робочий час. Про траву взагалі нема мови.


Я - суворий лідер у робочих питаннях. Але лідерство не в тому, що ти - перший і вищий за всіх. На мені лежить найбільше обов'язків і найбільша відповідальність. Характери учасників гурту - як коліщата в годиннику, треба щоб вони притерлися й працювали злагоджено. Ніколи не сварилися в побутових питаннях. Лише робочі конфлікти - через аранжування чи концерти. Коли на репетиції нічого взагалі не хочеться, повторюємо попередній матеріал. Але грати треба.


Починаю день о другій пополудні. Я - сова. Лягаю о другій-третій ночі. Не можу перелаштуватися. Рокери не сплять ночами, але сплять днями. Усе одно сплять, нікуди від того не дінешся.

Зараз ви читаєте новину «Фестиваль Sziget». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути