пʼятниця, 10 березня 2017 12:43

10 найцікавіших подій березня

1–31 березня

– Переконана, що перша дружина і перший чоловік – це від Бога. Господь нас послав одне одному, – казала колишня перша леді України Людмила Янукович, якій зараз 67 років, у жовтні 2013-го.

На запитання журналістів, як родина привітала її з днем народження, відповіла:

– Зателефонував Віктор Федорович. Каже: "Ну, як ти?" – Кажу: "Нічого". "Ну, давай, – говорить, – працюй, а я – на Туреччину. Добре працюєш?" Я відповідаю: "Батя, я стараюсь". Ось така у нас розмова.

Фотовиставка "Кохані жінки видатних українців різних часів"

10:00–18:00, Київ, Музей історії туалету, вул. Рибальська, 22

1–2 березня

У британському колективі Candoco Dance Company беруть участь артисти з ампутованими кінцівками, на візках і повносправні танцюристи.

Його 25 років тому створили на базі лондонського центру лікування спини. З часом терапевтична група перетворилася на професійну трупу. 2012 року із рок-групою Coldplay виступили на закритті Параолімпійських ігор у Лондоні.

У Києві Candoco Dance Company представлять перформенси на музику сучасного німецького композитора Нілса Фрама та свою версію постановки Бруклінської музичної академії "Встановлення та Обнулення/Обнулення".

Шоу британського танцювального колективу Candoco Dance Company

19:00, Київ, Театр на Липках, вул. Липська, 15/17

2 березня

2008-го в Китаї інтернет-залежність офіційно визнали недугою. Хворою визнають людину, яка проводить у мережі не менше 6 год. на день. Також має хоча б один із симптомів залежності протягом попередніх трьох місяців: непереборне бажання вийти в інтернет; нездатність контролювати проведений у мережі час; розумове або фізичне виснаження; порушення сну чи концентрації уваги; дратівливість, депресія, знервованість, труднощі у спілкуванні з людьми в реальному житті.

Виходить у прокат комедія "Інфоголік", реж. Валентин Шпаков, Владислав Климчук

2–7 березня

"Оскар" цього року "за найкращий фільм" отримала драма "Місячне сяйво" американського режисера Баррі Дженкінса.

Дія розгортається в кримінальному районі Маямі у 1980-ті. Мати Чірона – незаміжня, наркоманка. Темношкірого хлопця за фізичну слабкість і сором'язливість однолітки дражнять і б'ють. Добре ставиться до Чірона лише наркоторговець Хуан. Однак продовжує постачати зілля його матері. Коли гангстер гине, про хлопчика піклується Тереза – дівчина Хуана.

"Місячне сяйво" зняли за автобіографічною п'єсою актора й драматурга Таррела Мак-Крені "У місячному сяйві чорні хлопці здаються сумними".

Фестиваль американського кіно "Незалежність"

2 березня, Київ, кінотеатр "Київ", вул. Велика Васильківська, 19

5–7 березня, Харків, простір Fabrica.space, вул. Благовіщенська, 1

3–5 березня

Найбільша у світі пляшка вина має висоту 1,8 метра і важить 585 кілограмів. Її наповнили п'ять австралійських виноробів сортом Шираз. Продукт назвали "П'ять чеснот". Пляшку забили корком із пня дерева, оцінили в $3,5 тисячі.

XIV Міжнародний фестиваль "Біле вино"

Відкриття – 12:00, Закарпаття, Берегове, пл. Кошута, перед міським Будинком культури

18 березня

Читачі чоловічого журналу Maxim 2005 року назвали найнесексуальнішою жінкою світу американську акторку Сару Джессіку Паркер. Вона зіграла Керрі Бредшоу в серіалі "Секс і місто".

– У мене великі груди, пухкі губи або я зробила ботокс? Ні. Я відповідаю ідеалам і стандартам людей, які пишуть у чоловічі журнали? Напевно, ні. Я – найнесексуальніша жінка в світі? Це так жорстоко, мене просто переповнюють злість і ненависть. Боляче, але що я можу вдіяти? – сказала Джессіка Паркер.

Шоу "VIVA! Найкрасивіші люди України"

19:00, Київ, Національний палац мистецтв "Україна", вул. Велика Васильківська, 103

22 березня

– З іронією ставлюся до установки "мистецтво виховує". Людство за свою історію створило стільки краси, що з обличчя Землі вже давно мали бути стерті війни і будь-яке насильство, – каже музичний критик Ігор Панасов, 42 роки. – Минулого літа читав роман "Школа для дурнів" Саші Соколова. В одному з описів життя провінційного міста натрапив на фразу: "В авоськах лежала свіжа риба й била хвостом". Я відчув себе тією самою рибою. Що б'ю від відчаю хвостом. На порозі смерті.

Увечері, без будь-якої задньої думки, поставив собі фоном альбом "Готика" групи Vivienne Mort. Слухав платівку до цього кілька разів. Коли справа дійшла до пісні "Риба", я перетворився на соляний стовп. "Відпусти свою рибу в інший океан. Якщо можна не вбивати, не вбивай. Все живе – хай живе", – співала Даніела Заюшкіна. Того вечора я став вегетаріанцем.

У восьми з дев'яти номінацій музичної премії #Селекція буде представлений київський інді-рок-гурт Vivienne Mort.

Вручення музичної премії #Селекція від київської радіостанції "Джем ФМ"

20:00, Київ, клуб Atlas, вул. Січових Стрільців, 37

24 березня

"14 років тому завершив кар'єру норвезький арбітр Руне Педерсен. 1997-го в Києві судив гру плей-офф відбору до Кубка світу Україна – Хорватія. Нашим треба було вигравати 2:0. Віталій Косовський забив чистий другий м'яч, але Педерсен угледів у нього офсайд. До Франції на мундіаль поїхали хорвати, а для українців ще багато років прізвище скандинавського арбітра замінювало ненормативну лексику. 2010-го вже збірна України у відбірковій групі Кубка світу обійшла хорватів. Хоча на турнір наші не пробилися через плей-офф", – пише блогер Денис ГУСАК, 36 років.

Відбір до Кубка світу з футболу 2018 року

Матч збірна Хорватії – збірна України

21:45, Хорватія, Загреб, стадіон "Максимір", трансляція на телеканалах "Футбол", "Україна"

24–26 березня

Шлюбний сезон у котів триває цілий рік. Але на початку весни інстинкт продовження роду загострюється. Коти шукають самиць, б'ються між собою. Решту енергії виплескують криком. Намагаються підкорити кішку і заволодіти частиною території, яку мітять. Кицьки готові до продовження роду двічі на рік – на початку березня або влітку.

XII Міжнародний еротичний арт-фестиваль "Березневі коти" в Ужгороді

26 березня

Довгий час католицька церква не могла вирішити, чи можна під час посту вживати шоколад. Адже під заборону потрапляло все, що приносило задоволення. 1569 року єпископи Мексики відправили до Ватикану свого представника, щоб той запитав думку Папи Римського Пія V. Той ніколи не куштував шоколаду. Йому принесли склянку гарячого напою. Він сьорбнув ковток, зморщився і заявив: "Шоколад посту не порушує. Не може така гидота приносити комусь втіху".

Свято шоколаду

11:00–18:00, Одеса, територія арт-простору "Стальканат Арт", 3-й Водопровідний пров., 16

Зараз ви читаєте новину «10 найцікавіших подій березня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути