Ексклюзиви
четвер, 22 грудня 2016 16:05

За перевтому на роботі даватимуть вихідний

За перевтому на роботі даватимуть вихідний

Науковці визнали втому від роботи хворобою. Вона має назву "синдром вигорання на роботі". Перевтомленим працівникам даватимуть лікарняні.

Так вирішила влада Бельгії, бо зафіксували значну кількість випадків, коли бельгійці брали відпустки або відгули через втому від праці. Робочий день там триває 7 годин.

"Через це щорічно по медичну допомогу звертаються до 10 тисяч осіб. Тепер працівникам не потрібні будуть відгули, натомість їм видаватимуть лікарняні", - заявила міністр охорони здоров'я Бельгії Маггі Де Блок.

Крім того, бельгійські працівники зможуть заощадити в такий спосіб на медичній допомозі - страхові компанії відшкодовуватимуть до 70% сум, витрачених людиною на візити до лікарів через вигорання, передає medportal.ru.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 13 порад, як виспатись за короткий час

Синдром вигорання розвивається, якщо людина впродовж тривалого часу перебуває у стані напруги й стресу, продовжуючи активно працювати. У таких випадках організму необхідна "перезарядка" - відпочинок.

За словами медиків, такий стан загрожує загостренням хронічних недуг. Разом з ними може постраждати слабкий орган людини: шлунок (нерідко на цьому тлі розвивається виразка), серце, органи дихання, нервова система, мозок.

Основними симптомами "вигорання" є відчуття хронічної втоми та розвиток тривожно-депресивного стану. Людина прокидається вже втомленою, не хоче йти на роботу, на роботі відчуває апатію, неініціативна і не бачить подальших перспектив.

2013 року Американська медична асоціація визнала ожиріння "повноцінним" захворюванням - у всіх штатах США частка жителів з ожирінням - вище ніж 20%.
Зараз ви читаєте новину «За перевтому на роботі даватимуть вихідний». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути